Hava Durumu

Projenin adı “hızlı”, Bursa’ya gelişi yavaş!

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2014 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2014 08:25

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren’in seferlerini başlatırken...
Yüksek Hızlı Tren’in bulunduğu kentler sayılırken; Ankara, Eskişehir, İstanbul, Konya’yı söylüyordu. Sakarya ve Kocaeli de, aradaki kentler arasında bulunuyor.
Maalesef…
Yüksek Hızlı Tren’in ulaştığı yeni kentlerin arasında, Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti, küresel sanayinin ve milli ekonominin merkezi Bursa yok.
Doğrusu…
Bursa da, öncelikli olmalıydı.
Bu doğrultuda….
Ankara’dan Eskişehir’e hattın yapımına başlanırken, eş zamanlı olarak Bursa’dan da Eskişehir’e hattın yapımı yürütülmedi.
Mevcut kapsam…
İstanbul’u Anadolu’ya taşıyacak ve Anadolu’yu İstanbul’a getirecek bir politika izlenimi oluşturuyor. Bursa’nın önemi ve önceliği, açıkça ortada görülmüyor.
İzmir için de proje yürütülürken, Bursa’ya uygulanacak projenin güzergahı ve durakları için kentle istişare ve söz hakkı ortamı bile, soruna dönüştü.
Sevindiğimiz…
Erdoğan’ın konuşmasında, “Yakın bir zamanda Osmanlı’nın bir başka kadim başkentini Bursa’yı da bu hatta bağlıyoruz. Orada çalışmalar hızla devam ediyor.” demesidir.
Buna da şükür diyelim, ancak…
Ödenek sorunu var.
Yanı sıra…
Komşu kentin sınırlarındaki hat çevresinde gelişen heyelan ve neden olduğu tedirginlik nedeniyle projeye ara değişiklik yapılacağını duyuyoruz. Sürece bir başka olumsuz etken yorumu yapılıyor.
Bursa, pek çok önemli, büyük ve güzel projeyi hak ediyor, ancak yapılmak istendiğinde ise, mücadelesi de eksik olmuyor.

 

TÜRK TELEKOM ÇİLEDEN ÇIKARDI...

 

Önceki gece yarısı…
Türk Telekom’un teknik bakım gerekçesiyle uygulamaya koyduğu internet kesintisi, halkı dün öğle saatlerine kadar isyan ettirdi.
Sosyal medya, tepki doluydu.
Bayrama sayılı saatler kala…
İş amaçlı kullanımının yine olduğu, haberleşmenin yoğunlaşmaya başladığı ve bayram gündemi nedeniyle de internetten erişime ihtiyaçların yaşandığı saatlerde, internet kullanılamadı.
Sosyal medyadan paylaştığımız kendi tepkimizde, “Bakım gerekçesiyle interneti kesili tutan TTnet, sen evinin bayram temizliğini yapan “TTnet Bacı” mısın?” diye sormaktan kendimizi alamadık.

 

NE YAZSAK, NE KONUŞSAK BOŞ!

 

Bayramı kutluyoruz.
Yazsak da, konuşsak da…
Trafik kurallarına riayet etmeme, hız kontrol noktalarından yavaş geçip, sonrasında da gaza basanlar ve trafik canavarına dönüşenler oluyor.
Galatasaray taraftarlarının internet sitesi www.ultraslan.com adresinde,  Kurban Bayramı’nda kullandıkları uyarı görseli ve yazısına, dün tesadüfen rastladık.
Uyarıyla…
“Trafik canavarıyla bayramlaşmayın”
Trafik kazalarının, doğal bir afet olmadığına dikkat çekilerek, “Kendi ellerimizle oluşturduğumuz bir felakettir. Bu felaketi önlemek için sadece  kurallara uymak yetiyor.” deniliyor.

 

ÜÇLÜ KARARNAMEYLE GÖREVİNDEN ALINDI!

 

Bursa’da turizm, önemli ve öncelikli hedefler arasına alınırken, birkaç aydır ortaya atılan bir durum, resmiyet kazandı.
Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Gedik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in üçlü kararnamesiyle görevinden alındı.
Gedik, 18 yıl gibi uzun süreyle merkezi yönetimin Bursa’daki kültür ve turizm yöneticiliğini yürütüyordu.
1996’da İl Kültür Müdürü olan, bir ara bu görevle Niğde’ye tayin olan Gedik, 1997’de Bursa’daki görevine bir başka atama kararıyla dönmüştü.  Bu dönüşle dikkatleri üzerine çeken Gedik, Kültür ve Turizm bakanlıklarının birleşmesiyle de, 2005’ten beri Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü’ydü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.