Hava Durumu

"Soluk aldıran" projeye helikopterle canlı yayın!

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2014 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2014 08:24

Büyük kent…
Kulağa hoş geliyor, ancak yönetenler kadar, yaşayanlarına da sorumluluk düşüyor. En başta kentlilik bilinci ve davranış sorumluluğuna sahip olmak, çözüme beraber götürüyor.
Ulaşım ve trafik sorununu konuşurken, bireysel umursamazlık ve hataların bedelini, tüm kent ve kentlisi ödüyor. Böyle durumda, haliyle eleştirilen kentten söz ediyor.
Yerel yönetimlerin kendilerine düşen ise, hizmet ve uygulamalarla yine de çözümü ve geleceğin beklenti koşularını da sağlayabilmektir.
Nitekim…
Büyükşehir Belediyesi'nin dün törenle hizmete sunduğu yeni bir bulvar uygulaması, özellikle kentin merkezindeki yükü azalabilmek için önem taşıyor.
Bursa için…
Bir "yakın çevre yolu" olmakla beraber, Acemler, Gökdere ve Yüksek İhtisas kavşaklarını da buluşturabilen işlevine de, devam ediyor.
Yanı sıra…
Acemler ile Yıldırım arasını, biraz yakın eksende birleştirecek yeni bulvar, yıllar öncesine dayanan düşünceydi ve şimdi nihayet gerçekleşiyor.
Soğanlı merkezli olarak açılan yeni bulvar için dün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılımıyla tören yapılırken, kademeli olarak, bir yanında Acemler ve diğer yanında Samanlı'ya uzanılacak.
Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet buluşturması, yerel televizyon kanallarından canlı olarak yayınlandı.
Projenin en iyi şekilde kamuoyuna tanıtılması ve işlevinin vurgulanabilmesi için de, model helikoptere monte edilen bir kamera aracılığıyla da havadan görüntüler de yansıtıldı.
Havada, karada, denizde Büyükşehir Belediyesi…



SEÇİLMİŞ BAŞKAN İSTİFA ETTİ, CHP'DE SAHİPLENMEDİ

3 yıldır…
Gemlik, belediye başkanıyla değil, belediyenin meclis üyeleri arasından seçilmiş başkan vekili tarafından yönetilmeye devam ediliyordu.
CHP'den Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Güler, hakkındaki iddia, yürütülen soruşturma ve davalar nedeniyle görevi başında bulunamıyor.
Anti demokrasi, haksızlık ve hukuksuzluk gerekçeleriyle 3 yılda çeşitli açıklama ve eylemlerde bulunan, Çankaya'ya mektup gönderen Güler, bazı davalarda aklandığını da söylüyordu.
Yeni Vali Münir Karaloğlu'nun kendisi dinleyecek olması nedeniyle umutluydu, ancak yeni bir durum değerlendirmesiyle de belediye başkanlığı görevinden affını bildirdi.
Açıkçası…
Hem milletin düşüncesi ve kararı hem de adalet kurumları ve işleyişi açısından demediğini, AK Parti ve hükümetine daima yüklenen CHP, kendisine mensup Güler'in arkasında tam durmadı, aktif olmadı.
Dolayısıyla…
Yerel seçim sürecinde bulunulmasına rağmen, CHP'nin kayıtsızlık görüntüsü nedeniyle Güler'i güçsüz bıraktığını ve daha da önemlisi, zor durumda bıraktığını ifade edelim.


ARINÇ'LA GÖVDE GÖSTERİSİ

AK Parti, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la Bursa'da gövde gösterilerine devam ediyor. Ve ağabey Arınç'la, böyle devam edecektir.
Dün, yine böyleydi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin törenine katılan Arınç,  "Büyükşehir Belediye Başkanımız güzel çalışmalar yapıyor. Bursa'yı daha da güzelleştirmek için gece gündüz çalışıyor." diyordu.
AK Parti tarafından aday gösterilen Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz'ın da seçim bürosu açılırken, belediyeden, "Miting gibi açılış, tören gibi kutlama" başlığıyla bülten yayınlandı.
İlçe halkına seslenen Arınç,  "Refik Yılmaz'ın arkasında hükümet var. Refik Yılmaz'ın arkasında milletvekilleri var, Bursa Büyükşehir Belediyesi var." diye konuşuyordu.
Ardından…
"Bakın görün Gemlik'e daha ne hizmetler, ne yatırımlar gelecek."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.