Hava Durumu

Raylı gerilim tırmanıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 20.08.2012 11:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.08.2012 11:30

Çok yönlü eleştiriler ve uyarılara rağmen, Atatürk Caddesi- Kent Meydanı- Altıparmak arası tramvay hattının yapımı başladı.
İnşaat Mühendisleri Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın bu projeyi de dava ediyor olmaları, düello fotoğrafı oluşturdu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, düzenlenen temel atma törenindeki açıklamasında, “Bursa’ya çağ atlatmaya uğraşıyoruz. Bursa’ya hizmet etmeye çalışıyoruz. Bunları engellemek, kimseye fayda sağlamaz. Engellemeye çalışmak bile, büyük bir zuldür.” demişti.
İMO Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, üyelere iftar davetinde “İMO Bursa, suya sabuna dokunmadan temizlik olmayacağını çok iyi bilmektedir ve suya sabuna dokunmuştur.” diyordu.
Sonraki günler…
Projenin yapılacağı ve sürecinin aksamayacağı, Büyükşehir Belediyesi’nin bir yazılı açıklamasına konu edildi.
Kurumu bağlayan bir gelişme duyuruluyor ve “Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Heykel- Garaj (T1) Tramvay Hattı’nın iptaliyle ilgili dolmuşçuların açtığı dava reddedildi.” deniliyordu.
Şimdi…
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin de, Büyükşehir Belediyesi’ne yeni bir tepkide bulunuyor.
Şahin, “Büyükşehir Belediyesi’nin duyurduğu yargı kurumu kararı, kentimiz kamuoyunda Şehir Plancıları Odası’yla ortak davamızın reddedileceği algısı yaratmıştır. Ancak böyle bir durum yoktur.” diyor.
Açıklık getiriyor:
“Dolmuşçu esnafımızın davası, Büyükşehir Belediyesi’nin projeyle ilgili karar süreçleri tamamlanmadan açılmıştır. Bu nedenle yerel idare mahkeme tarafından dava reddedilmiştir.”
İnşaat Mühendisleri Odası’nın söz konusu(T1) tramvay hattına itirazlarını anımsatan Şahin, ayrıca “Ulaştırma Bakanlığı’nın alt kurumu da, olumsuz rapor bildirmişti. Bursa’nın doğruları yolunda, (T1) hattı için de idari yargıya gitmemiz söz konusu olmuştur.” açıklamasında bulunuyor.
Şahin, (T1) hattına birden fazla davanın gündemde olduğunu da belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı Bursa Ulaşım A.Ş.’ye yapım devrinin iptali başta olmak üzere, yargı mücadelemize engel bir durum veya karar yoktur.” diye konuşuyor.
Büyükşehir Belediyesi’ni engellemek gibi bir düşünce taşımadıklarını dile getiren Şahin, “Bilimi ve hukuku esas alıyoruz. Böylesine iki temel esası gözetirken, kentsel sorun ve beklentilere tam çözümlerin üretilmesini ve devletin parasının da dikkatli kullanılabilmesini önemsiyoruz.” yorumunu yapıyor.
Şahin, kronik kentsel sorunlarına bilimsel çözümlerin şart olduğunu ifade ederek, “Nüfusun daha da artması ve yerleşim düzeninin daha da genişlemesi durumunda, sıkıntılar gündemdeki yerini koruyacaktır” diyor.
Raylı gerilim sürecektir!
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.