Hava Durumu

Rektör’ün sabrı, işte böyle taştı!

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2013 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2013 08:10

Kurulan teknik üniversiteyi çok konuşan, özel vakıf üniversitesine de kavuşan Bursa’da, dün Uludağ Üniversitesi’ni dinledik.
Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, yönetimsel 6 aylık dönemin medyaya anlatıldığı buluşmada, EN’ler, İLK’ler ve TEK’ler vurgulandı.
İlk söz…
“Uludağ Üniversitesi, Bursa’nın değeridir.”
Mevcut imkanlar ve politikalarla en iyisini yapabilmiş olmanın performansı ve başarısı anlatılmak isteniyordu.
Mesajlar…
Farkındalık yaratmak.
Yanı sıra…
Sahiplenme ihtiyacı.
Üslubunca…
Açık konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, Ankara’da lobi yapılabilmesine yönelik beklenti ve uyarısını anımsatınca, “Güçlü bir siyaset ihtiyacı var” diyordu.
Sıkıntı oluşturan bütçeyle elverişsiz koşulları iyileştirmeye ve daha ileri düzeylere varabilmeye çaba gösterdiklerini anlatıyordu.
Hayırsever desteğiyle kazandırılan yeni eğitim yapıları ve diğer kazanımları gündeme taşırken, örnek kent dayanışması dinliyorduk.
Öztimur Ailesi’nin baba Hasan Öztimur’un adıyla 8 milyon TL’ye kazandırdığı İnşaat Mühendisliği Fakültesi, başlıca yeni bir katkıydı.
Büyükşehir Belediyesi’nin girişteki ana kavşak ve iç yolları ile bağlantı yolları için 10 milyon TL yatırım yapacağını dile getirdi. Tutarın 6 milyon TL’sinin harcandığı ifade ediliyordu.
Ülke geneli itibariyle…
Kendilerini, “En huzurlu üniversite” olarak tanımlayan Dilek, sahiplenmenin beklentiler içerisinde gerçekleşmesi durumunda da, “2 yılda tanınamamaz bir duruma gelinir.” şeklinde konuştu.
Parasal ve ortam açısından belirli yetersizlik ve sıkıntılardan söz ederken, milletvekillerinden beklentisi büyük oluyor.
Deprem güçlendirmesi gerekçesiyle öngörülen 3 milyon TL’lik desteğin tutarı, süratli güvence için hayal kırıklığı anlamına geliyor.
Yeni yılın bütçesine belirli bir desteğin sağlanmak istendiğini belirtse de, Bursa ve Uludağ Üniversitesi’ni taşıyabilen sahiplenme bekleniyor.
Yüksek öğrenim kurumu olarak, hizmet ve uygulamalar için EN’ler, İLK’ler ve TEK’lere dikkat çekilmesi, patlama noktası anlamına geliyor.
Uludağ Üniversitesi’nden büyük beklentilere karşılık, valisinden milletin vekillerine, “Durumumuzu, koşullarımızı bilin. Sahiplenin. Destek olun!” deniliyordu.
Bursa’daki diğer üniversitelere altyapı ve destek hizmeti verildiğini de, özellikle gündeme getiriyordu.
İdari ve teknik koşullarıyla da beraber, ilerlemelerin kaydedildiği ve örnek teşkil edildiği yapısal durum da sergilenmek istendi.
Yanı sıra…
Kendisini sınayan ve sınatan akademik eğitim ve bilim kurumu olarak, ülkedeki üniversitelerin genelini ardında bırakan övünç mesajı verildi.
Nihai mesaj…
Bursa’da üniversite denilince, Uludağ Üniversitesi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.