Hava Durumu

Şafak sökmeden, Şahin sokakta!

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2014 09:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2014 09:08

Bursa’nın yönetim mührünü almak isteyen Necati Şahin’le şafak sökmeden, yürüttüğü çalışmanın bir başka sabahına ortak olduk.
Her gün…
Farklı ilçeler ve farklı mahallelerine gidiyor ve camilerinde namaza duruyor. Sonrasında, cemaatle bir araya geliyor.
Dün…
Yıldırım ilçesinin Bağlaraltı Mahallesi’nin yoluna koyulduk. Mahalleyle aynı adı taşıyan bu camide de, sabah namazını kıldı.
Ardından…
Caminin bahçesindeki çay evinde, din görevlisi ve muhtarın da katılımıyla yapılan buluşmada, ikram ettiği börekler yenildi.
Kendisini tanıttı.
Dedesinin belediye başkanlığından, bir inşaat mühendisi olarak teknik adamlığına, Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi’ndeki gençlik yıllarından Bursaspor’a yönetim kurulu üyeliği ve meslek odasının da şube başkanlığına…
Kentsel düşüncelerini anlatırken, geçmişten bugüne üstlendiği görevler ve adaylığındaki düşünce ve hedeflerini söyledi.
Haliyle…
İktidar eleştirildi.
Ardından…
Vaatler!
Sözün özüyle…
Bursa’nın iyi yönetilmediğini ve iyi hizmet alamadığını belirtiyor. Bursa’yı, hak ettiği koşullara ve hedeflere, halkın beklentilerine kavuşturacağını vurguluyor.
Dikkatimizi çeken…
Birey ve aile ekonomisini ilgilendiren hususlara değiniyor ve somut olarak da, neler yapacağını dile getiriyor.
Su fiyatına yarı yarıya indirim, en başta bulunuyor. Yanı sıra, toplu ulaşım hizmetlerine de indirim vaadi veriliyor.
Yerel yönetimin helikopter ve uçak seferlerinin, halkın kendisine hizmetle doğrudan ilgi ve katkısı olmadığından da söz ediyor.
Yapımı süren Belediye Sarayı’nın hastane hizmetine dönüştürüleceği ve Merinos’un da, üniversite ocağı olarak değerlendirileceğine işaret ediyor.
Bu arada…
Camilerdeki buluşmalarla ifade edilmiyor, ancak yerel yönetimin yetkisiyle mevcut ibadethanelere temizlik, bakım ve onarımın yanı sıra, yeni ibadethane yapımı da öngörülüyor.
Şafak sökmeden yollara koyulan Şahin, gün boyu yürütülen çalışmalarını tamamladığında ise, yeni günün ilk saatlerine girilmiş oluyor.

Beklenen istifa!

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin yönetim kurulu seçimleri geçen hafta yapıldı, ancak beklenen bir istifa dün gerçekleşti.
Önceki dönemin başkanı Nizamettin Kaya, rakip listeye karşı kaybedilmesine rağmen, çıkan oylara göre, kendi listesinden 1 üyeyle yönetim kuruluna seçilen olmuştu.
Can Şimşek’in başkanlığındaki 7 üyeli yeni dönem yönetim kurulunun görev dağılımında üye olarak gözüken Kaya, açıklanmasıyla beraber de istifa etti.
Dün verilen istifa dilekçesinde, “seçim sürecinde yaşanan olumsuzluklar ve odanın geleceğiyle ilgili kaygılar” açık gerekçe gösterildi.
Kaya’nın, “seçim sürecindeki rekabetle birlik ve beraberliğin zarar gördüğü” ve “odanın işlevleri ve rolü açısından tereddüt ve endişeler taşıdığı” öğrenildi.
Demokrasi açısından…
Örnek davranış!

Gözler, bugün CHP’de!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa’yla yeni buluşması, bugün saat 16:00’da Gökdere Meydanı’nda olacak.
Yerel seçim mitingi!
Bursa’da en iddialı ve hatta kazanılacağına inanılan bir süreç yürüten CHP, açıkçası iktidara karşı, nasıl bir Bursa fotoğrafı verecek.
Merak ediliyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.