Hava Durumu

‘Şafak’ vaktiyle işbaşında!

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2015 06:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2015 06:55
Bursa’ya, sağlıkta bir marka kazandıran Dr. Mustafa Esgin, farklı alanlarıyla kentinin ve kentilerin ‘kent’ geleceğini de düşünüyor.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda, başkan yardımcılığı ve yanı sıra diğer görevleriyle de dikkatleri çekiyordu.
Sağlık turizminin oluşması, gelişmesi ve küresel rekabet için Bursa Sağlık Turizmi Derneği’nin kurucu başkanlığını da yapmış ve uyanışı gerçekleştirmişti.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Bursa’daki başkan yardımcılığyla da, iş dünyasında söz ediliyordu.
Doruk Sağlık Grubu’nun kurucusu ve medikal direktörü Esgin, Nilüfer’e AK Parti’den belediye başkan adaylığı ve siyaseten oy artışıyla ses getirdi.
Bursa Hakimiyet’e, bu kez AK Parti’nin 12. sıradan milletvekili adayı olarak ziyaret etti ve parlamenter olarak hizmet edebilme arzusunu vurguladı.
Siyaseti, sağduyu, olgunluk ve üslup içerisinde yapabilmeye gösterdiği özeni, Nilüfer’deki rekabetle de göstermiş oluyordu.
Şafak vaktiyle…
Bursa’yı arşılanmaya ve halkla beraberliğine başlayan Esgin, günde 2-3 saatlik bir uykuyla çalışmalarını yürütürken, destek beklentisini ve seçilebilirse ötesini konuştu.
Bursa gibi büyük ve önemli bir kentin, hizmet beklentileri ve girişimleri için Ankara’da güçlü olabilmesi gerektiğini anlatırken, “Seçilirsem, bunu sağlayabilmek için üzerine düşeni yapabilmek istiyorum” diyor.
1 Kasım için söylediği…
“AK Parti, tek başına iktidar!”

***

‘Meslek’ odaları ilgisiz mi?

Bursa Kent Konseyi’nin güncel üyelik listesinde, muhalefetliğiyle bilinen teknik meslek odalarının yer almadıklarını vurgulamıştık.
Bazı kaynaklar, ‘İnşaat’, ‘Mimarlar’ ve ‘Şehir Plancıları’ odalarının, konseyin genel kurul toplantılarına başkan düzeyinde düzenli katılmadıklarını, başka isimlerle temsil veya hiç katılımsızlıkla temsil boşluğu olduğunu söylüyorlar.

***

Konseyde artık olmayacaklar mı?

Bursa Kent Konseyi’nin henüz kesinlik kazanmayan güncel listesinde, ‘İnşaat’, ‘Mimarlar’ ve ‘Şehir Plancıları’ odaları yok, ancak yer alabilmek için itiraz ve başvuru da yok.
23 Ekim’de başkan seçilecek.
Söz konusu odaların durumu, 2 gündür gündemde ve konseyle temas da yok.

***

Saadet’in 1 Kasım süreci, bugün AS TV ekranında

İttifak tartışmalarıyla gündeme gelen Saadet Partisi, yola kendi başına koyuldu.
Bursa’da İl Başkanı Mehmet Atmaca ve 1. sıra milletvekili adayı Selim Sait Terzioğlu, bugün saat 20:30’da canlı yayınla AS TV’ye konuk oluyorlar.
‘Kent ve Vizyon’ buluşmasıyla…
Yol haritası ve çalışmaları konuşacağız.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.