Hava Durumu

Sağduyu çözüm getiriyor!

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2013 08:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2013 08:53

Gerilimli süreç… Karşılıklı teklifler… Müzakereler… Siyasi irade… Valilik ve milletvekilleri…
Yerel yönetimle prensip uzlaşmasını getiren görüşmelerde, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin esnafı temsili gelişti.
Özel halk otobüslerini tasfiye düşüncesi ve fırsatı vardı. Tekliflerle de,  test edildi. 355 halk otobüsünün hizmetten hemen el çektirilmesi de, kolay değildi.
Zamanla tartışmaların odağında kalan özel halk otobüslerinin de, disipline edilebilmesi gündeme gelmişti.
Tüm otobüslerin yenilenebilmesi… Trafik kurallarına riayet… Kamusal hizmet bilinci… Kentliye davranış… Yaşanabilir çevre sorumluluğu…
Artık…
Yeni sayfa açılıyor!
Finansal açıdan…
Her otobüs için 250 kilometre hak ediş garantisi veriliyor. Aşağısı veya yukarısı için kilometre başına ödeme yapılacak.
Esnaf odasınca kilometre başına 2.75 TL isteğine karşılık, yerel yönetimin 2.55 TL karşı teklifi var, ancak…
Kilometre başına ödemede 2.65 TL’de uzlaşılabileceği konuşulurken, ayrıca taşınan her yolcu başına 5 kuruş ödeme de yapılacak. Otobüsleri yenilemeye teşvik ve 2020’ye kadar çalışma garantisi de öngörülüyor.
Atatürk Caddesi’nden hemen ve 2020’den sonra da tümüyle tasfiyeye ilişkin duyumlar da yalanlandı.
2001 yılı itibariyle Özel Halk Otobüsçüleri Odası’nın başkanlığını yürüten Ramazan Umur, görev dönemiyle de minibüslerden otobüslere dönüşümün mimarı olmuştu.
Yıllar sonra…
Esnaf odasının başkanvekilliği ve yandan işletmeci şirketinin yönetim kurulu başkanlığı görevleriyle süreçte ön planda oldu. Yeni sürecin de mimarı olarak, yeniden gündeme geldi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,  ticarette, esnaflıkta “Kimsenin ekmeğiyle oynamayız” diye konuşur. Yine böyle davrandı!
Sıra…
Yerel yönetim kurumunun başkanı ve ulaşım şirketinin genel müdürü ile özel halk otobüsçüleri camiasının, aile fotoğrafını oluşturmasında…

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.