Hava Durumu

Sağduyulu “Bursa” buluşması!

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2014 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2014 07:44
Bursa için…
Hangi hedefi konuşacaksak ve yürüteceksek, Mudanya ilçesi de mutlaka gündemde olacak, yer verilecek ve önem taşıyacaktır.
Büyükşehir Belediyesi’nin sahil yolu projesi uygulamak istemesi, aynı düşünceye sahip Mudanya Belediyesi’nin de gündeminde de yer tutuyor.
Böyle olunca…
Üst belediyenin düşünce ve atmak istediği adımlarına karşı, ilçe belediyesinin de kendi beklenti ve söylemek istedikleri oluyor.
CHP’ye mensup Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’la dün konuştuğumuzda, “Büyükşehir Belediyesi’nin projesinin bir bölümünü biliyoruz, bütünsel bir bilgi sahibi değiliz.” diye konuşuyor.
Mudanya Belediye Meclisi’nin üyelerinden olup, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’nin sözcülüğünü yürüten Erdal Aktuğ da, kaygı, tereddüt ve soru işaretlerinden söz ediyor.
Böyle düşünülürken, sağduyulu gelişme yaşandı.
Proje, Türkyılmaz’ın “Demokrasi projesi” tabiriyle kurumlar arası ve kentsel buluşmayla ilçe kamuoyu önünde ele alınacak. Yarın, saat 14:00’te…
Büyükşehir Belediyesi’nin Sahil Projesi, Bursa Kent Konseyi ile Mudanya Kent Konseyi’nin gerçekleştireceği ortak genel kurul toplantısında anlatılacak.
Böylelikle…
İlçe belediyesi ve daha da önemlisi ilçenin halkıyla bilgi paylaşımı sağlanacak. İlçe ve belediyesinin bir beklentisi olarak da, tartışma ve değerlendirme ortamı oluşacak.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’nın “Bursa konuşuyor!” vurgusuyla sosyal medyadan duyurduğu ve afişini paylaştığı buluşmada, ilçe halkının düşünceleri alınmış ve sorularına yanıt verilmiş olacak.
Nitekim…
Türkyılmaz, sağduyulu konuşuyor.
“Biz de, bilgi sahibi olacağız. Sağduyulu düşünceyle gelişen buluşmaya, halkımızı davet ediyoruz. Belediyemiz de, sahil projesi düşüncesi içerisinde oldu. Bilgi edinmemizle beraber, beklenti ve önerilerimizle katkıda bulunma ve işbirliği hedefliyoruz.”
Sözlerinin devamı…
“Cumhuriyet ve Mütareke meydanları için projelerimiz bulunuyor. Sahille bütünleşik projelerimizle Mudanya’ya yeni ve güzel bir çehre kazandırma aşamalar kaydetmiş olacağız.”
İyi niyet yorumu yapılıyor!
Yarınki buluşmanın, düşünüldüğü ve yapıldığı gibi, yine sağduyulu geçmesini diliyoruz. Kazanan da, hedefleri yolunda, Bursa olacaktır.

MHP’nin eleştirisi meydanda!

Atatürk Stadyumu ve çevresine uygulanmak üzere, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde imar süreci yeni tamamlanan kent meydanı projesi, eleştirilerden kurtulamıyor.
Osmangazi Belediye Meclisi’nin MHP sözcüsü Cemil Aydın, imar uygulaması için esas alınmak üzere ilişik uygulama notlarını gündeme getiriyor.
Projenin, tuzaklarla dolu olduğu iddiasıyla “Bu tuzaklar, plan notları incelendiğinde, açık biçimde gözükmektedir.” diyor.
İnşaat uygulamaları için taban ve bina yüksekliğine sınırlama getirilmediğini, alışveriş merkezi bile yapılabileceğini iddia ederek, “Belediyenin uygun görmesi yeterli görülüyor” yorumunda bulunuyor.
İlçe meclisinde, bilgi amaçlı dahi sağlıklı tartışma ve değerlendirme ortamı yürütülmediğini belirtiyor. Mevcut stadyumun tarihi bölümleriye korunup, kültür ve sanat merkezi fonksiyonu getirilmesini öneriyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.