Hava Durumu

Ses ver Ankara!

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2012 18:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2012 18:31


Türkiye’de, önemli konumlara sahip isimler, ilgili ana ve alt başlıklara göre, görüşlerini açıklayacaklar. Böylece, deneyim paylaşımı sağlanmış olacak.
İddialı, önemli programa rağmen…
Açılış konuşmalarıyla da katılacakları duyurulan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bursa’ya gelemiyorlar.
AK Parti’nin, aynı gün Ankara’ya bağlı Kızılcahamam’daki kampının ilk günü olacak. İktidarın aile buluşması da, 2 gün sürecek.
Arınç ve Günay’ın gelemeyecek olmaları nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önemli alan bürokratlarına, katılım daveti iletildiği öğrenildi. Yanıt bekleniyor.
Bursa, turizm sektöründen önemli isimleri konuk edecek, ancak devlet ve hükümet politikalarıyla beklentilerin gerçekleşmesi de gerekiyor.
Kongre turizmi ve termal kent gibi tanımlara, henüz alınmayan Bursa, dış turizmde kendisini fark ettirme ve fark edilebilmenin sorunlarını yaşıyor.
Bakan Günay, bitki örtüsü ve ilkim gerekçesiyle Yeşil Türbe’nin yanındaki palmiyeye müdahale etmişti. Ancak az ötesindeki Türk İslam Eserleri Müzesi’nin perişanlığı, bir turizm ayıbıydı.
Bursa yerel medyası, dünden bugüne ve bugünden yarına, kendi kentini gündeme taşıyor ve geleceğe de ışık tutuyor.
Devlet ve hükümet politikalarının zafiyeti, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, yerel yönetimiyle aşılmak isteniyor.
Eskiye göre…
Kaydedilen gelişme ve ilerlemeler var.
Çözüm, yerelde oluyor.
Geriye, ne kalıyor?
Ankara, ses versin!

Bu sözlerle veda etti!

Bursa Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mete Ekşioğlu, dün itibariyle hem görevini hem de memuriyeti bıraktı.
Cep telefonumuza gönderilen mesajında, “9 yıl muayenehanemi kapatarak hizmet verdiğimiz memleket hastanesi başhekimliği ve memuriyetten, alnımın akı ve Bursa halkına sağladığım örnek bir hastanenin gururuyla bugün ayrılıyorum.” deniliyordu.
Görev dönemini, kısa ve öz cümlelerle yorumlarken, “Kimsenin inancına, kökenine, mevkisine bakmadan hizmet verdiğim…” ifadesini özellikle kullanıyordu.
Mesleğini, özel sektörde devam ettirecek.

Siz de yaparsanız…

Taşıt kullanılabilecek koşullara sahip engellilere, böyle bir durumun olduğunu yansıtan özel simgeli plakalar kullandırılır.
Tuhaflığa bakın…
Bursa’da böyle plakalı bazı taşıtların seyrine bakarken, hızlı veya hatalı manevra yapanlara rastlıyoruz. Özel durumlarına rağmen, böylesi davranışın özrü de, imtiyazı da olamaz.
Siz de yaparsanız…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.