Hava Durumu

Sınır ötesi Bursa belediyeciliği!

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2015 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2015 08:31
Sınır ötesiyle… Bursa’nın belediyeleri, her yerde! Büyükşehir Belediyesi…
Hayırseverlerle iletişim ve koordinasyonla Balkanlar’a kentsel, sosyal ve manevi hizmetlerin götürülmesi, dış politikaya da katkı sağlıyor.
Yanı sıra…
Anadolu’nun çeşitli kentlerine sağlanan teknik destek ve proje uygulamaları ile araç hibeleri, taleplerin de gelmesine neden oluyor.
Anımsanacağı üzere…
Rize’ye de, yeraltında alışveriş üniteleri ve otopark bulunan bir Kent Meydanı yapılacağı, yankı bulmuş mecliste siyasi muhalefetin de dikkatini çekmişti.
Bursa’ya önemli göç veren bir kentine yapılacak ve yatırım tutarı için 10 milyon TL’den söz edilen proje, önümüzdeki aylarda başlatılıyor.
Mimari proje için…
İhalesi, yeni yapıldı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde projenin kararı alındığında, üyelerden CHP Osmangazi İlçe Başkanı Recep Çohan’ın bir beklentisi vardı.
Bursa Kars Ardahan Iğdır Federasyonu’ndaki konumuyla beraber gündeme getirince, Ardahan’a da, Kent Meydanı yapma sözü verildi.
Osmangazi Belediyesi de, Balkanlar ve Anadolu’ya hizmetiyle dikkati çekiyor.
Kırşehir’e bağlı ilçelerden ve 2014 sayımına göre 5 bin 365 nüfuslu Boztepe ilçesine, Kültür Merkezi yapılacak.
Bursa’nın yerel yönetim kurumu olarak, ”Osmangazi Belediyesi’nce Kırşehir Boztepe Belediyesi’ne Kültür Tesisi inşaatı” ihalesi yürütüldü.
Yerel yönetim bütçesi ve koordinasyonuyla yürütülen çalışmaların tartışma konusu olması, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından, “Biz, Bursa Büyükşehir Belediyesi’yiz. Konumumuza yakışanı yapıyoruz.” sözleriyle değerlendirilmişti.

Senar, Bursa’nın hangi ilçesinden?

Geçtiğimiz günlerde hayata veda eden ünlü ses sanatçısı Müzeyyen Senar’ın Bursalı olduğu bilinirken, bilgisel kaynaklarda Keles ilçesi belirtiliyor.
Yazımızın başlığıyla…
Senar’ın, Bursa’nın hangi ilçesinden olup olmadığını tartışmaya açarken, Mustakemalpaşa’yla da gündeme geldi.
Ünlü ses…
Mustakemalpaşa Belediyesi’nin kurumsal internet sitesinde, ilçenin ünlüleri arasında gösteriliyor ve eski statüsüyle Ovaazatlı beldesinde doğduğu belirtiliyor.
Görüşmelerimiz oldu.
Nüfus müdürlükleri nezdindeki araştırmalarda, “Senar’ın annesinin Ovaazatlı, kendisinin Keles’in köylerinden Gözede’de doğduğu” sonucuna varıldı.
İnternette, düzeltme yapılacak.
Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ve önceki başkanlardan Büyükşehir Belediyesi BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş’la konuşmuştuk.
Ortak ifadeyle…
“Sayın Senar, 1990’lı yıllarda Keles’teki Kocayayla Şenliği’ne katılmıştı. Keles’in Gözede’sinden olarak, hemşeri olduğunu ifade etmişti. Dün gibi, anımsıyoruz.”

Topluca proje ihalesi!

Tarihi ve kültürel miras çalışmaları yürüten Büyükşehir Belediyesi, genel yol haritası ve proje havuzu oluşturmak için ihale yapıyor.
İl sınırına dönüşümle beraber…
SİT kapsamındaki parseller ve korunması gerekli taşınmaz kültür varlığına, topluca el atıyor. Böyle bir düşünceyle ortak proje temin ihalesi yürütülüyor.
Söz konusu tanımlı yer ve yapıların çevrelerine mimari, peyzaj ve mühendislik çalışmaları için projeler hazırlatılacak. 
Belirli programla uygulanacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.