Hava Durumu

Siyaseten sönük yıldönümü!

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2012 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2012 08:40
Bugün, 29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerin yıldönümü. Belediye başkanları, görevlerini çoktan yarıladı ve son 2 yıla girdiler.
Belediye başkanları ve tüm siyasi partilerde, henüz basın toplantısı ve açıklama yapılmadı.
Eski yıldönümleri yok!
1990'lı yıllar, tüm yıllarıyla hareketli ve renkliydi. Yıldönümleri daha farklı ve özeldi.
Belediye başkanları ve siyasi partileri, icraatı anlatırdı. Açılış ve temel atma törenleri olurdu.
Başlıca muhalif siyasi partilerin il ve ilçe başkanları tarafından gazetecilere açıklamalar yapılır, basın toplantıları düzenlenirdi.
Medya kenti Bursa'da gazetelerin ağırlığını koyduğu dönemdi. Muhalefet, tüm yıl dinamikti. Ancak yıldönümleri, daha farklı ve özel geçerdi.
Belediyelerde, icraat yok mu?
Var, elbette!
2000'li yıllar itibariyle…
Halkla iletişim araçları çeşitlendi ve kolaylaştı. Belediyeler, her yeni gün ve dakika, kendilerini anlatabilmeye başlıyordu.
Artık…
İnternet siteleri, yazılı ve görüntülü yayınlar. Reklam panoları. Yerel medyanın yazılısındaki haber ve yorumlar ile ayrıca televizyonlardaki haberler, yorumlar ve röportajlar…
Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer belediye başkanları, önümüzdeki günler için özel basın toplantıları ve 3 yıllık icraat yayınlarına hazırlık içerisindeler.
Dev panolar, şu günlerde icraatı anlatıyor. Büyükşehir Belediyesi de, yetki alanı itibariyle dev panoları yıl süresince, daha sık ve etkin kullanabiliyor.
Her şeye rağmen…
Yıldönümleri, her alanda önemli ve özeldir. Kentli tarafından da, kenti yönetmeye tercihlerin yapıldığı demokratik hakkın yıldönümü, önemlidir.
Peki…
Muhalif siyasi partiler ne yapıyor?
Genelde, içlerinde yaşanan ve yaşanacaklarla meşguller. Zaten, tüm yıl içerisinde eşzamanlı ve sıklıkla muhalefet de yapılmıyor.
Bugün yıldönümü, ses yok!



5 yılda 1 muhalefetlik, Bursa'ya ne kazandırır!

Muhalif siyasi partiler, genel ve yerel seçim dönemlerinde asıl uğraşı içerisinde olurlar.
Son yerel seçimlerin 3. yıldönümü gününde, muhalefetten ses yok. Özellikle 2 yıl sonra yapılacak yeni yerel seçimlerde, konuşmaya başlayacaklar.
İktidar eleştirilecek!
Projeleri, yapıldıktan sonra eleştirmek ve caydırıcı olmamak, kente ve toplumuna ne getirir? Eşzamanlı yürütülmeyen muhalefet de, geç kalınmış bir başka kamusal sorumluluktur.
Bazı siyasetçiler, ellerinde bazı dosyalar bulunduğunu söylüyor. Yerel seçimlere çok iyi hazırlanıldığı, böyle de örnekleniyor. İddia edilen bu dosyaları da, asıl elde edildiği zamanda açıklamak, doğrusudur
Varsa bir söylenecek, belediye başkanlarının yıldönümü nedeniyle düzenleyecekleri basın toplantıları da beklenmemelidir.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.