Hava Durumu

Siyasi çözümsüzlükle üzülenler ve sevinenler!..

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2015 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2015 07:16
Koalisyon hükümeti yok. Toplumsal olarak… AK Parti ve CHP’nin hükümet kurulabilmesi, geniş çevreler tarafından ülkenin menfaatine yorumlanıyor ve genel beklenti kabul ediliyordu.
Cumhurbaşkanı’nın sürece ağırlığını koyduğu ve bu nedenle kritik son duruma belirleyici olduğu, yaygın düşünce oluşturuyor.
Önceleri uyumlu, ardından istikrarlı ve daha sonrasıyla uzun soluklu koalisyon hükümeti mesajlarının verilmesi, AK Parti’ye, kendi yolunu çizmeyi gerektiriyordu.
Dün…
AK Parti, sevindi.
CHP, kaybetti.
MHP, hükümetin kurulabilmesini sağlayabilecekti, ancak kenarda duran ve böylelikle de fitili ateşleyen politikayla erken seçimi hazırlamış oluyordu.
HDP’nin işi de, zor görülüyor. 
PKK terörü ve kınanmaması ile  asker ve polise karşı yürütülen tavırların, TBMM’deki temsilde HDP’yi küçülteceği ortaya atılıyor.
Anlaşmazlık nedeniyle…
İş ve finans çevrelerinin, pek rahatsız olduklarını sanmıyoruz. Olası koalisyon hükümeti dönemiyle çatışma ve belirsizliklerin yaşanmasından endişe ediliyordu.
Erken seçimle…
Listelere giremeyen veya yerini beğenmeyenlerin, birkaç haftadır umutlandıklarını, hatta sahaya da çıktıklarını görüyoruz.
Adaylıklar için…
Yeni isimler de, bekleyişe geçecekler.
Bürokratlar, olası ortak hükümet dönemiyle azledilme ve tayinlerle sıkıntı yaşayacaklardı, şimdi bu da gündemden çıkıyor.
Elbette ki…
Belediyeler de, soluk alacaktır.
AK Parti’nin çoğunluğunu elinde bulundurduğu büyükşehir belediyeleri, AK Parti’nin tek başına iktidar olacağı beklentisi, ellerini güçlü tutmaya devam ettirecektir.

“ADAYLIK” İÇİN SAHA MESAJLARI BAŞLADI

Hükümet belirsizliği…
Erken seçimi, gündemde tutuyordu. 
Milletvekili aday listelerine giremeyenler arasında, siyasi parti camialarına ve seçmenlere mesajların başladığını görüyorduk.
Dün…
Ankara’daki çözümsüzlükle…
Erken seçim, olasılıktan çıkıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratlarından, şair ve yazarlığıyla da bildiğimiz Enver Karakoç, sosyal medyada temennisini duyurdu.
Bugün ve ötesi için…
“Güzel Bir Bursa Akşamı
Erken Seçime Hazırlık
Dualarınızla Bu sefer 
İnşaallah Meclisteyiz”

AK PARTİLİ ÖMEROĞLU, ATA BİNİNCE...

AK Parti’de, daha önce milletvekili adayı gösterilen, ancak seçilemeyen Ali Ömeroğlu, sevilen bir eczacı ve siyasetçi…
Siyasette, kendisini her an ve her göreve hazır nefer olarak konumlandırmıştı.
Eczanesi, gönül dergahı gibi…

İyi bir sosyal medya kullanıcısı olan Ömeroğlu, at üzerinde ve kovboy şapkasıyla fotoğrafını paylaşınca, ilgi odağı oldu.
İlginç, esprili yorumlar vardı.

TİCARETTE, “GÜVENİLİR” OLMAK…

Ticarette güven; sattığının arkasında durmak, yaşanan olası sorun ve sıkıntılar karşısında, müşterilerinin memnuniyetini gözetmek      demektir.
Aldığımız tıbbi cihazla ilgili bir sorun yaşayınca, Çakırhamam’da medikal cihaz ve malzemeler satan Labor Teknik’te Ahmet Yavrucu ve ardından İstanbul’daki, ilgili firma Mesitaş’ın yetkilisi Derya Çalgın, duyarlı esnaf ve malına sahip çıkan firma davranışında bulundular.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.