Hava Durumu

‘Şoke eden’ gerçek!

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2015 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2015 08:04
Bursa’nın tarihi kent kimliği, geçmişteki deprem ve yangın olaylarının ardından, Kapalıçarşı’daki yeni yangınla paha biçilmez zarar görecekti.
Bursa İtfaiyesi’nin canını ortaya koyan çalışmasıyla yangının söndürüldüğünü vurgulamıştık. Özel bir bölge olarak, ihmalleri de gündeme taşımıştık.
Yangının olası neden veya nedenleri ve ipuçları, yürütülmekte olan bir soruşturmayla ele alınıyor.  Bu süreçte, ulaştığımız ilginç bir bilgiyi açıklayalım.
Hayatta, 1 saniye önemlidir.
Mobilyacılar, yorgancılık ve ev tekstili esnafının bulunduğu han bölgesindeki yangında, yine saniyelerle yarışıldı.
Bursa’nın yüksekçe Tophane Parkı’ndan saat  02:23 sıralarında tam anlamıyla görülmesine başlanan yangının bu dakikalarında, alevler ve dumanlar yüksekliyordu.
Tarihi hanların yakın ötesiyle…
Tophane’den yangının fark edilme saati saat 02:23 civarıydı ve Bursa İtfaiyesi’ne ilk ihbarın saat 02:29 civarı geldiğinden söz ediliyor.
5 dakika aşkın süre, kayıp zaman!
Cumhuriyet Caddesi’nden geçen bir vatandaşın, yangını bildirdiği ve Bursa İtfaiyesi’nin hemen olaya sevk edildiğini öğrendik.
Her geçen dakika ve saniyenin önem kazandığı yangın olayının ihbarı, önemli sayılabilecek gecikmeyle oluyordu.
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan Tarihi Hanlar Bölgesi’nin kıymeti ve yürütülen ticareti dikkate alırsak, 24 saat gözetim ve dikkat şart gözüküyor.

Çepni, ‘Başkanlık’ yolunda

Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu, vefat eden başkan Semih Pala’nın danışmanlığı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye taziyede bulundu.
Danışmanlığa atanan Hasap Çepni’ye, Bursa Kent Konseyi’ne başkanlık yolu gözüktü. 23 Ekim’deki seçime sayılı günler kala, ‘işaret edilen’ olduğunu öğrendik.

Adaylığa, ‘kurulca’ destek

Büyükşehir Belediyesi’nin başkan danışmanı Hasan Çepni, Bursa Kent Konseyi’nin başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Çepni, BKK Yürütme Kurulu’nu ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi’nin basın açıklamasında, “BKK Yürütme Kurulu üyelerinin tam desteğini aldı.” ifadesi kullanıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.