Hava Durumu

“Son Mohikan” Faruk Çelik…

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2015 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2015 07:39
Bazı süreçler ve anlar vardır, tarihe yazılır.Rotasyonla… Bursa’dan Şanlıurfa’ya milletvekili yapılan Faruk Çelik, ayrıca yürütülen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı göreviyle beraber, AK Parti’de 3 dönem kuralının son durağından ayrılmak üzere…
Şanlıurfa’da dün basın toplantısı düzenlendi. 
Ağabey konumundaki Çelik, kente 4 yılın hizmetlerini; 400 projeyi anlattı. Kürsüde, 1.5 saate yakın süre konuştu ve kentle helalleşti.
Program başlarken, kurucu eski genel başkanla ayrılmazlık, bir gönül bağını da,  “Recep Tayyip Erdoğan… Büyük usta Erdoğan…” şarkısıyla işitiyorduk.

Çelik’in 4 yılını anlatan bir sunum izletilirken, ünlü bir yabancı filme ait ve öyküsünü anlatan “Son Mohikan” müziği de eşlik ediyordu.
Sözlerine başlarken…
 “Yüzümüz ak olarak huzurlarınıza geldik.”
TBMM Genel Kurulu’ndaki veda konuşması gibi, duygu yüklü konuştu.
Kente bırakacağı intiba ve izler açısından, kendisini özellikle tarif etme gereği gören Çelik, AK Parti ve hükümetteki farklı görevleri olarak da, “Ben takım oyuncusuyum” mesajı veriyordu.
Duygusal ifadeyle de, “Çalışmayı çok seviyorum. Sorun çözmeyi çok seviyorum. Adeta sorunları çözme delisiyim.” diyordu.
Konuşmasıyla…
AK Parti’nin milletvekilliği, Bursa ve Şanlıurfa’yı temsil ve yürütülen bakanlık görevleriyle beraber, üzerine düşeni yaptığını anlatıyordu.
Bundan sonra da, göreve hazır!
Bursa’da da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kentle nasıl bir veda buluşması yapacağı ve hizmette neler diyeceğini bekleyeceğiz. 

AK PARTİ'DE KİMLER LİSTEDE?

Yarın…
Milletvekili aday listeleri, Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ediliyor.
Erken açıklamalar, bugün başlayabilecek.
Son dakikalarda, önem taşıyor.
İktidar, başlıca merakı oluşturuyor.
AK Parti’nin Bursa’da kimleri aday göstereceğine ilişkin olarak, Hüseyin Şahin, Canan Candemir Çelik ve Önder Matlı’nın yeniden aday yapılacakları konuşuluyor.
Gençlik Kolları genel başkan yardımcılığına kadar yükselen il gençlik kolu eski başkanı Ahmet Kılıç ile MÜSİAD’ın Bursa’daki şubesinin başkanlığını bırakan Hasan Çepni ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yakın çalışma arkadaşı Yüksel Yeni’nin de listede olacakları ortaya atılıyor. 
Önceki genel seçimlerde kararsız ve sayıca az durumda kalan dağ ilçelerinden bu kez farklı adaylar sahaya çıkarken, Mustafa Avşar’ın olasılığı dolaşıyor.

BURSA'DA GÖZLER, KILIÇDAROĞLU'NDA!

CHP, Bursa’da milletvekili adaylarını belirlemek için önseçim yaptı, ancak genel merkez tarafından kontenjan aday kullanılabileceği olasılığından söz etmiştik.
Aday listenin 5. sırasına, genel merkezin yeni dönem parlamenterleri arasında görmek istediği 1 ismin yazılabileceği ihtimali, geçerliliğini koruyor.
CHP İl Başkanlığı, kontenjan aday iddiaları ve beklentilerine ilişkin söylemlerin doğru olmadığını, bağlayıcı önseçim yapıldığını söylüyor, ancak genel merkezden iddialara yalanlama da gelmedi.
Şimdi, gözler…
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nda!




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.