Hava Durumu

Taksim olayları olurken, Bursa’ya değer katanlar…

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2013 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2013 08:02

Taksim Gezi Parkı’na dokunulmaması için yürütülen toplum eylemleri, dünyada yankılanan bir sürece neden oluyor.
Kentimiz Bursa!
Tartışılan, eleştirilen ve itiraz edilen kamusal projeler olsa da, dünden bugüne yapılan ve yapılmaya da devam edilen güzel işleri de konuşmak gerekiyor.
İstanbul’un göbeğindeki Taksim Gezi Parkı’nın sahiplenebilmesinden söz edilirken, uzun yıllar öncesine ait bir ileri görüşlülükle kazandırılan bir Kültürpark var.
Bursa’nın eski belediye başkanlarından merhum Reşat Oyal, kentin en merkezindeki yarım milyon metrekare alanı, tabiatla iç içe bir sosyal park durumuna getirmişti. Örneğin, Özgen Çay Bahçesi’nin sahipleri Ademoğlu Ailesi gibi, o güne inanç ve heyecanla da katkılarını koymuşlardı.
Bugün…
Kültürpark, Reşat Oyal’ın adını taşıyor.
Bursa’nın Büyükşehir Belediyesi statüsüne geçmesiyle beraber, başkanlığı ilk üstlenen olan merhum Teoman Özalp da, Hamitler Kültürparkı, Zafer Kültürparkı ve Kaplıkaya Kültürparkı projeleriyle milyon metrekarelik kazanımlarıyla Bursa’ya damgasını vurmuştu.
Yeni yüzyılın eşiğindeyken…
Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Erdem Saker, Bursa Ovası’nın bağrında, kente de teselli olarak, Soğanlı Botanik Parkı ve Bursa Hayvanat Bahçesi’ni kazandırmıştı.
Her biri, yarım milyon metrekare alana sahip söz konusu projelerle Bursa, tabiatla kucaklaşan çifte yeni sosyal parklara kavuştu. Hayvanat Bahçesi, kafeteryası ve diğer unsurlarıyla Soğanlı Botanik Parkı gibi, sosyal bir park ve eğitim parkı oldu.
Kentin geleneksel sosyal hayatında önemli sahip olup, kentin de simgelerinden Reşat Oyal Kültürparkı, 2000’li yılların en başlarında, yeniden düzenlenmişti.
Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Erdoğan Bilenser, Oyal’ın kente ait emanetini gözetti. Ayrıca Bursa Şehitliği’nin de yer aldığı Mihraplı Parkı yapıldı.
Merinos…
Bursa’nın sanayideki markası, kentin hem kültür ve sanatı, hem kongre ve fuarları hem de tabiatla da iç içe bir başka merkezi sosyal park durumuna gelmiştir.
Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından merhum Hikmet Şahin, Merinos gibi marka bütünlüğünü, kente kazandırma inancı ve başarısını gösterdi. Ayrıca Nilüfer Deresi’nin ovadan geçen güzergahını da, örnek gezinti parkına dönüştürmüştü.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uludağ’ın kente süzüldüğü vadide, Atatürk Kent Ormanı’yla güzel bir mesire ve gezinti parkını, tüm kente kazandırdı.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, Kaplıkaya Vadisi’ni yeniden ele alan örnek bir projeyle Kaplıkaya Cazibe Merkezi’ni tesis etti. Böylelikle kentin doğusunda, balık tutma göleti, kafeterya, su canlıları tanıtımı ve diğer çeşitli unsurlarıyla sosyal park dönüşümü sağladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Mihraplı’da Nilüfer Deresi’nin kenarındaki Hüdavendigar Kent Parkı’nın sürecini ve heyecanını paylaşmaya devam ediyor. Yarım milyon metrekare alana sahip park, çeşitli ağaç türleri ve donatılarıyla örnek olacak.
Altepe, ayrıca yeni stadyumun çevresini de gezinti parkına dönüştürmeyi hedeflerken, Beşevler, Zafer, Vakıfköy ve Kurşunlu’daki uygulamalarla da beraber, 2 milyon metrekare yeşil alan kazanımı elde edileceğini belirtiyor.
Başkanlara şükranlarımızla…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.