Hava Durumu

‘Tarihi’çarşıda büyük çelişki!

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2016 06:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 06:25
Bursa’da, ticaret ve sanayi odası ve yerel yönetimlerin işbirliğiyle dün güzel bir işbirliğinin, güzel bir projenin duyurusu yapıldı.
Tarihi han ve çarşılarda ticaretin ve genel bir canlılığın sağlanabilmesini ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ başlıyor.
Böylesi, İstanbul’da yok.
Dün, basın toplantısıyla…
Taraflar konuştu.
Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, esnaf camiasında bir önemseyiş olarak, “Müşteri, velinimetimiz” diyordu.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Kuş, pazarlama ve müşterle ilişkiler için esnafa eğitiim verildiğini anlatıyordu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, restorasyon ve diğer önemli iyileştirmelerle han ve çarşılar bölgesine sahip çıkıldığını vurguluyordu.
Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Bursa’nın önemini vurguladı.
Böyle konuşulurken…
İşyerlerinde, göze sokarcasına ‘Satılan mal geri alınmaz’ ve ‘Kampanyalı ürünlerde iade veya değişim yapılmaz. ’diyen esnafla olmaz.
Sattığı malın arkasında durmayan, yasal garantiye ait işleyişi yapmayan, değişim veya  para iadesini ağzına almayan esnafla olmaz.
İndirimli, kampanyalı ürün gerekçesiyle para iadesi yapmayan ve mutlak yerine başka bir alışveriş yapılmasını isteyen esnaf var.
Esnaf, alışveriş merkezlerine rakip olamaz, ancak tüketici hakları mevzuatını tam uygulayabilme ve iletişim kurabilmeyle karşılığını alabilirler.

Türkiye’ye ‘çarşı başı’ Bursa’dan


Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım’la dünkü görüşmemizde, önemli bir gelişmeyi aktardı.
Tarihi han ve çarşılara sahip başlıca kentlerin, ‘Türkiye Tarihi Çarşılar Birliği’ adıyla aynı çatı altında buluştuğunu öğrendik.
Bursa’ya, esnaf camiasına emeği büyük büyük olan Özyıldırım, kurucu yönetim kurulunun kararıyla ‘ilk’ başkanlığı üstlendi.

Büyükşehir icraatıyla Mudanya’da


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe., CHP yönetimindeki Mudanya’da, ilçe belediyesinin  ‘Cezalandırılma’ suçlamasına itibar etmiyor..
Altepe, firmaların aralarındaki ihtilaf ve yargı kararıyla duran ‘Sahil Yolu’ projesi için “Cezalandırsak, yeniden ihale yapar mıydık” diyor.
Bugün de, Tarih Kültür Ağı Merkezi açılıyor.

Osman Gazi’yi anma mı, ‘karpuz’ festivali mi?


Dünya tarihi, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’yi yazar, ancak ilk kez bu sütunlarda kaleme aldığımız üzere, aile büyükleri gibi ‘devlet töreni’ düzenlenmelidir.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın, anma ve fetih şenliklerinin programını duyurmak için bugün düzenleyeceği basın toplantısında, hükümetten resmen talebi bekliyoruz. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.