Hava Durumu

Tartışlmalı yola,“kısmi” yasak!

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2014 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2014 08:14

Dün…Son nokta konuldu. Büyükşehir Belediyesi’nin Uludağ’a ulaşım kolaylığı için yeni yaptırdığı Dobruca-İnkaya arasındaki yola, taşıt türü kısıtlaması getirildi.
Oluşturduğu komisyonla beraber, yolu da ulaşıma tamamen kapatan Valilik, inceleme ve değerlendirmelerin de ardından, kararı ilan etti.
Uludağ’a ulaşım için…
İl geneli ve başka illerden otobüslerle gelişlerin çok olmasına rağmen, bu tür taşıtların kullanımına “Yasak” uygulanacak.
Yanı sıra…
Kamyon, TIR, çekici ve tankerler de, yasak kapsamına alındı.
İncelemelere göre…
Yolun, yapım, işaretleme ve trafik güvenliği açısından bariyerleme sistemlerinde bir eksiklik olmadığından söz ediliyor.
Yasak gerekçeleri…
“Yolun yapısı gereği iniş ve çıkışlı dik eğimli oluşu nedeniyle ağır tonajlı araçların ( kamyon, otobüs, çekici, tır, tanker gb.) sürekli eğimli yolda yol aldıkları, çıkışta çok yavaş seyredeceğinden arkasında uzun kuyruklar oluşturabileceği bunun da  hatalı sollamalara sebep olacağı, inişte ise frenleme sistemlerini aşırı derecede kullandıkları teknik sistemlerinde bir arıza veya fren tertibatlarında ısınma ve buna bağlı olarak fren boşalması ve fren tutmaması riski bulunduğundan ağır tonajlı araçların bu yolu kullanmaması  gerektiği.”
Otomobil, kamyonet ve minibüslerin kullanabilecekleri yolda, sürücü uyarısı ve sürüş emniyeti için önlemler öngörülüyor.
Büyükşehir Belediyesi, yasaklı taşıtlar için başlangıç noktalarına uyarı levhaları koyacak. Kullanacak taşıtlara yönelik de, yerinde çalışmalar yürütülecek.
Bugün veya birkaç gün içerisinde, yolun belirlenen bazı taşıtlara kısıtlanmış şekilde yeniden ulaşıma açılacağı öğrenildi.
Bu arada…
CHP’nin Büyükşehir adayı Necati Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve projeyi hazırlayanlarla beraber, otobüsle yolu kullanmaları için açıkladığı daveti iptal ettiğini bildirdi.

 

MHP, YILDIRIM'DA “AÇIKLAMA” İSTEDİ!

 

Yıldırım Belediyesi’nin yeni döneminde, başlıca ihalelerin çok daha düşük maliyetle sonuçlanması, muhalefet tarafından meclise getirildi.
İhsan Bilgili’nin sözcülüğünü yürüttüğü MHP, önceki döneme ait ihalelerin mercek altına alınabilmesini ve bir inceleme komisyonu kurulmasını teklif etti.
MHP, yönetimsel olarak ne düşünüldüğünü, dün Belediye Meclisi’nin oturumuna taşırken, kamuoyu önündeki soru işaretleri de vurgulandı.
Yanı sıra…
Önceki dönemin başkanlığını yürüten Özgen Keskin’in dün kamuoyuna yansıyan ve bazı düşünce ve eleştirileri kabul etmeyen açıklamalarına işaret edildi.
Açıklama istendi!
Başkan İsmail Hakkı Edebali, durumun değerlendirilmesi açısından oturumda detaylı bir açıklama yapmıyordu, ancak ilerisi için bilgilendirmede bulunulacağını ifade ediliyordu.

 

BURSA'YA, MAHKEME AYARI!

 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, bazı il ve ilçelerdeki asliye ticaret mahkemelerinin sayılarını yeniden düzenledi.
Bursa’nın 7 mahkemesi, 2’ye düşürüldü.
Söz konusu değişiklik, 1’er hakimle yürütülen 7 mahkeme yerine, 3’er hakimle yürütülecek olan heyetli 2 mahkemeye dönüşümü getiriyor.
Uygulama, 15 Eylül’de yürürlükte!
Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, eskiye uygulamaya dönüldüğünü belirterek, “Diğer mahkemelerdeki gibi heyetli olması, daha sağlıklı kararlar alınabilmesini gündeme getirecek” diyor.
Kentin asliye ticaret mahkemelerinde, 3 bin dolayında dosya bulunuyor. Yeni dönemin, yargılama süreci ve sonucunu kısaltacağı veya uzatacağını da, zaman gösterecektir.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.