Hava Durumu

“Tava” meselesi, Büyükşehir’de!

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2013 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2013 08:20

Taksim protestoları, tencere ve tava sesleriyle yankılandı. Bursa’da, yol ve meydanlarda, böyle oldu.
Bursa’nın yerel yönetiminde de, biber gazının ardından, tava da, gündeme geldi.
Osmangazi Belediye Meclisi’nde CHP’nin gaz maskeli biber gazı protestosu olmuştu. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de, dün tava meselesi vardı.
Ancak, bu başka tava!
Nilüfer Belediye Meclisi’nin, Orhaneli Yolu’nun yakınında Tavacı Recep olarak bilinen işletmeye imar çözümü getirmiş olması, Büyükşehir Belediyesi’ne takıldı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki AK Parti grubunun önceden ret kararı nedeniyle CHP yönetimindeki ilçe belediyesinin imar değişikliği kabul edilmedi.
İlçe belediyesinin cephesinde, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden, sürecin yeniden ele alınabilmesi ve anlatılması için dosyanın geri çekilebileceği beklentisi de gerçekleşmedi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kendi kurumundan çıkan kararda, teknik ve hukuki sorun bulunmadığını vurguladı.
Başkan Recep Altepe, grubundaki değerlendirme ve kararda ısrarlı olurken, Bozbey ise, “Bu mecliste çıkarılan kararlarla imara açılan yeni yerler oldu, ancak ilçemizdeki söz konusu yerle ilgili teknik ve hukuki sorun olmamasına rağmen, geçirilmek istenmiyor.” dedi.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, bugüne kadar tartışmalı imar değişikliği kararları alındığını belirten Bozbey, kendi kurumundan çıkan karara ise, farklı davranıldığını söyledi.
Bozbey, imar planı bölgesi içerisinde kullanım amacı takasıyla getirilen imar uygulamasına vize verilmemesini hayretle karşıladı.

MHP, şaştı kaldı bu işe!

Bursa için…
AK Parti İl Başkanlığı’ndan, Büyükşehir Belediyesi’ne, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’ndan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na kadar, kentsel vizyon ve üst ölçekli planlama uygulaması var.
Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Sözcüsü Mehmet Temirtaş, Bursa’nın yönetimindeki çok başlılığı dün bu sütunlardan okuyunca…
Haklı hayretini, oturuma taşıdı!
Başkan Recep Altepe ise, kendi kurumunun 2 yılda hazırladığı Bursa İl Çevre Düzeni Planı’nı vurguladı.
Akademisyenler, bilim adamları ve ayrıca sektörel ve sivil katılımlara dayalı süreçle hazırlanan planlama nedeniyle Bursa’nın vizyon ve yol haritası eksiği bulunmadığını anlattı.

“Kentsel” dönüşüme çifte sert eleştiri!

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin ve Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Füsun Uyanık, dün zehir zemberek konuştular.
AK Parti siyasi iradesiyle yönetilen Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım ve Gürsu belediyelerinin kentsel dönüşüm uygulamaları eleştirildi.
Ayrıca…
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da, belediyelerle tartışmalı uygulamalarının yanı sıra, DOĞAL SİT ve tarım alanlarının imara açma adımlarıyla da boy hedefi yapıldı.
Samanlı’da 140 bin metrekare yerin, ova, zemin sıvılaşması, taşkın saha ve idari yargı kararıyla iptal edilen toplulaştırma alanı kapsamında olmasına rağmen… Rezerv Alan tanımıyla imara açma süreci vurgulandı.
Paşa Çiftliği’nin, Rezerv Alan tanımına alınması ve metrekaresi 25 kuruşa devralınması da, bir başka eleştiri konusu oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.