Hava Durumu

Tayan, Bursa’yı sordu, Başbakan cevapladı!

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2015 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2015 07:28
Artık…
Bursa’da “Yıllar konuşuluyor” durumuna düşen önemli ve büyük kamusal projelerin kağıt üzerinde kaldıklarını, bu satırlarda ele alıyoruz.
CHP Milletvekili Turhan Tayan da, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bursa’ya geldiği 7 Kasım’ın öncesiyle hamle yapmıştı.
Soru önergesiyle…
Adalet Sarayı, Bursa Entegre Sağlık Kampüsü, Hızlı Tren, Bursa Teknik Üniversitesi ve Yüksek Otomotiv Test Merkezi gibi projeleri, Davutoğlu’na sormuştu.
Cevabı, Bursa’da bekliyordu.
Böyle olmadı, ancak…
Geçen yılın son günleri, yazılı cevap aldı.
Dün…
Bursa’yla paylaşmak istiyordu.
Yapılan açıklamayla…
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilettiği bilgileri değerlendiren Tayan, “Sayın Başbakan’ın açıklamalarından da anlaşılıyor ki, ‘yapılacak, edilecek’ denilen projelerin gerçekleşmesini, Bursalılar daha çok bekleyeceklerdir.” yorumunda bulunuyor.
Gelen yanıtlar…
Adalet Sarayı’nın 2012’in programına alındığı, 2014’ün programında bulunduğu… Mimari uygulama projesinin bittiği, düzeltme ve yaklaşık maliyet hesabından sonra ihale yapılacağı…
Bursa Entegre Sağlık Kampüsü’ne ilişkin bilgilendirme ise, Bursa’daki yaşanan sürecin ve alınan kararın gerisinde kaldığını gördük.
Yatırım maliyetinin 2010 fiyatlarıyla 368 milyon TL olduğu… Nilüfer’deki Doğanköy’e yapılmasına ilişkin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Sağlık Bakanlığı’na ön tahsis kararının idari yargı kararıyla iptal edildiği…
Bilgilendirmenin devamında ise…
Yeni bir ön izin belgesi için de, Orman Bölge Müdürlüğü’ne müracaat edildiği ve yanıtının beklendiğinden söz ediliyor, ancak… Böyle yeni bir iznin alındığı gerekçesiyle, geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediye Meclisi’nden gerekli imar kararı da alındı.
Yenişehir’de yapılmasından vazgeçilen ve başka kente gitmesi muhtemel olan Otomotiv Test Merkezi için de, “TSE Genel Sekreterliği, tarafından mevcut yerin kamulaştırma maliyetinin yüksek olmasından dolayı yer değişikliği yapılması gündeme getirilmiştir.” deniliyor.
Tepkiler ve idari yargı olasılığına karşı tarımsal alan özelliği ve kamulaştırma maliyeti gibi, önceden değerlendirilmesi gereken böylesine hususlar, şimdilerde konu edilmiş oluyor.
Özellikle…
Büyük projelere, tarih yok!

***

DİYECEĞİMİZ ŞUDUR…

Türkiye’de bazı yaşananlar, endişe yaratıyor. Bu durumla ilgili olarak…
Sosyal medyada paylaştığımız bir düşünce, ilgi ve beğeni görüyor. 
Bugünün değerlendirilmesi ve gelecek için…
Diyeceğimiz şudur…
“Türkiye’de farklı kültürlerin buluştuğu düğünlerle mutlu oluyorsak, yürüdüğümüz aynı sokaklarda da üzüntü olmamalı.”

***

BURSA'DA ULAŞIM SORUNU VAR!

Bursa’nın temel sorunu…
Ulaşım!
Trafik düzeni, sorunu körüklüyor.
Gelişmiş ülkelerde de sorun var, ancak bizdeki sorunlar gibi olmuyor.
Başlıca gerekçeler…
Kurallara riayet ve saygı yok.
Denetim zafiyeti bulunuyor.
Sürdükçe…
Ulaşım, sorun kalacaktır.
Görev, yetki ve sorumlulukları bulunan resmi kurumların, özellikle istikrarlı denetim yapmaları durumunda,  en önemli adım, atılmış olacaktır.
Başlıca önemli kavşak ve güzergahlara, düzenli denetim uygulaması gerekiyor. Kasksız motosiklet sürücüleri, tehlike saçıyor.
Duran değil…
Gören ve gereğini uygulayan denetim şart
Umursamazca ve barbarca taşıt kullanımı, ancak böyle önlenir. Tek merkezden kameralarla hız denetimi ve cezası, işin kolayıdır. 
Duyduğumuz bir anı…
Kapıkule’den komşu ülkeye geçmek üzere olan Türk TIR şoförü, Türkiye’den çıkış yapmadan önce, emniyet kemerini takar. Türkiye’nin tarafında, temel bir can emniyeti kuralını uygulamayan şoför, “Bulgaristan’da cezası büyük” yanıtını verir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.