Hava Durumu

Teftişte, Büyükşehir’e “Bursaspor” zimmeti!

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2012 00:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2012 00:38

Kentin insanları, kurum ve kuruluşları da, emek verdiler. Elbette ki, “O sene, bu sene!” diyen taraftarları, hafızalardan silinmeyecektir.
Tartışmalar oluyor.
Bursaspor’un, kenti, kentlisi tarafından ne derece sahiplenildiği, gündeme geliyor. İbre de, daima Büyükşehir Belediyesi’ne yöneliyor.
Sözün özü…
Her şey, bekleniyor!
...Ve!
Sihirli değnek gibi görülen Büyükşehir Belediyesi’nden, adeta uçsuz bucaksız tam destek beklentisi oluyor ve haksız eleştiriler yapılıyor.
Zira…
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursaspor’a sağladığı destek, diğer hiçbir kentte görülmeyen boyuttadır. Ötesi de, spor kulübün yönetimine ve futbolcularına düşüyor.
Hatta…
Tabi olunan mevzuatı, sınırlarını zorlayan bir destek politikası, süreç ve sonuç itibariyle belediyeler başkanları ve bürokratlarına bedel ödeyebilmesini de, gündeme getiriyor.
İşte, çifte belgesi!
Bursaspor Özlüce Tesisleri’ni yaptığı için… Atatürk Stadı’nın eksikliklerini giderdiği ve UEFA koşullarına uygun duruma getirdiği için…
Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlık makamı ve bürokratlarına, Sayıştay denetimiyle zimmet kararı çıkarılmış, yargılama süreci işliyordu.
Vaktiyle…
Atatürk Stadı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş, yıllık 1 TL gibi sembolik bir bedelle Bursaspor’a tahsis edilmişti.
Büyükşehir Belediyesi, tribünlerinden turnikelere, elektrik tesisatından soyunma odalarına varıncaya kadar, çok yönlü çalışmayla 1 milyon 500 bin TL dolayında harcama gerçekleştirmişti.
Bursaspor’a yeni ve modern ev adresi olarak Özlüce’de yapılan modern tesis de, Büyükşehir Belediyesi’nce yapılmıştı. Harcanan yaklaşık 11 milyon TL için de, zimmet çıkarılmıştı.
Harcamaların yasallığına ilişkin noktaya gelindi, ancak…
Büyükşehir Belediyesi’nin, dolayısıyla da bu kentin yerel yönetiminin Bursaspor’a verdiği desteğin boyutu, çalışmalar ve mevzuatı zorlayan başkanlık makamı politikasıyla ortada…
Dahası…
Yine, Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ve     devletin merkezi yönetim katkısıyla beraber, Türkiye’nin en yeni, modern stadyumlarından biri de yapılıyor.
Ayrıca… Özellikle 20’ye yakın organize sanayi bölgesine sahip olup, küresel ve ulusal büyük sermayenin ev sahipliğini yapan Bursa’da, çözümün tek adresi; Büyükşehir Belediyesi de görülemez.
Doğru transfer ve pazarlama politikaları da şart… Şampiyon Bursaspor’un, formasına reklam alamadığını da görmüş olmak, trajik bir durum olmuştur.
Öncelikle…
Bursaspor’a, şampiyonluğun günündeki 16 Mayıs ruhu şart!
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.