Hava Durumu

Tehlikeli gerilim!

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2012 01:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2012 01:24

Büyükşehir Belediyesi ile özel halk otobüsçüleri arasındaki ihtilaf,  Bursa Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME)  geçen haftaki aylık toplantısına damgasını vurdu.
UKOME başkanlığını yürüten Büyükşehir Belediyesi’nin, toplu ulaşımı, denetim yetkisiyle de beraber şirketi Bursa Ulaşım A.Ş.’ye (BURULAŞ) devretmesi, ihtilafı sıcaklaştırmıştı. Bursa Esnaf ve Sanatkârları Odası’nın (BESOB) sadece Şoförler ve Otomobilciler Odası’na UKOME temsili vermesi,  gerilimi körükledi.
İddiaya göre…
Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanvekili Ramazan Umur, izin veya davet olmadığı halde ve engellemelere rağmen, UKOME toplantısının yapıldığı yere girmişti.
Mağduriyet, muhatapsızlık ve kendilerine kulak verilmediği gerekçesiyle yakınan Umur, yerel yönetim şirketin tam yetkilendirilmesi ve UKOME üyeliğine sert tepkide bulunmuştu. UKOME üyeleri, şirket genel müdürünün uşaklığıyla itham edilmişti.
BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy’la konuştuk.
UKOME toplantısına, o gün kendisi yerine, başka yetkilinin katıldığını belirtirken, Umur’un tutumu ve sözlerine tepki gösterdi. Kamusal görev yaptıklarını, kendisine yönelik sözlerin de dava edileceğini açıkladı.
Fidansoy, “Bize tanınan yetki, görev ve sorumluluklarımızla hizmet edebilmek için çalışıyoruz. “ uyarısında bulunuyor.
Umur ise, “Kızgınlık ile sabır arasındayız!” diyor.  Odanın kuruluşunu ve daha önce başkanlığı yürüten Umur, sıkı iletişim ve müzakereler içerisinde olmuştu.
AK Parti’nin Yıldırım yönetiminde yer almıştı. İl genel meclisine, adaylığı vardı. Yıldırım Belediyesi’nin gönüllü Sevgi Market’ine, sosyal işler sorumluluğu yaptığını duyduk.
Özel halk otobüsçülerinin BURTAŞ adlı şirketinin yönetim kurulu başkanlığını da yürüten Umur, ayrıca oda için yeniden aktif görev yürütmeye başladı.
Umur, “Esnafımızı dinleyen yok. Muhatabımız, hiç yok. Kamuoyu önünde eleştiri konusu yapılıyoruz, bizlerin düşüncesini ve derdini soran yok. Ayrıca UKOME toplantısına girmemi engelleyen veya dışarıya çıkaran da olmadı” diyor.
En başta da, akaryakıtta 10 numara yağ gerekçesiyle eleştirildiklerini vurgularken, “Şoförler ve Otomobilciler Odası, sesimiz olmuyor. BURULAŞ temsili yasal değil. Halkımıza kolaylık ve kayıt altı için BuKart’a geçirildik, ancak kaç yolcu taşıyoruz, toplam gelir ne, hangi taraf ne kazanıyor? Bilgi de alamıyoruz.” diyerek, tepkisini paylaştı.
Valilik önünde 355 otobüsü ateşe vermeyi düşünecek kadar “Artık yeter!” diyor ve “Sağduyulu davranmaya çalışıyoruz. Geçen hafta, Büyükşehir Belediyesi’nce, pazartesiye (bugün) görüşme sözü verildi. 15 Aralık’a kadar, beklentilerimiz var. Aksi takdirde, o gün Bursa’ya gelecek Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a şikâyette bulunacağız. Mücadelemizde, toplu kontak kapatma eylemini düşünüyoruz ve dava açmayı da ele alacağız.” diye konuşuyor.
Sonuç itibariyle…
Hukuk devleti, demokrasi ve sağduyu kavramları, gerilimin çözümüne zemini veya yeni gelişmelerin temel esaslarını teşkil etmesini umuyoruz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.