Hava Durumu

Tepkili ve meraklı Bursa halkına, işte o çok sorulan sorunun yanıtı!

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2015 06:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2015 06:35
Bursa’da raylı ulaşım hatlarına yenileri eklendi, ancak….
Hem kapasite hem de sefer aralığıyla gündeme gelen vagon ihtiyacı,  halk arasında tepkilere ve merak uyandıran sürece neden oldu.
Emek gücünün yoğun olduğu başlıca yerlere varılmış olması… Bir tarafta üniversite ve yeni kent düzeniyle Nilüfer, diğer yanda Kestel ve Gürsu ilçeleri ile kuzey hattı….
Kış koşullarıyla…
BursaRay’a talep arttı.
Her mevsimiyle…
Balık istifi, anlar yaşanıyor.
Halk, soruyor.
“Yeni vagon, neden alınmıyor?”
Tepkiler…
“Çile çekiyoruz!”
AK Parti’nin ilk yerel yönetim dönemindeki 2. alım ihalesinin sözleşmesinde düzeltme yapılmasaydı, 3. etap vagonlar da seferde olacaktı.
Pahalı gerekçesiyle…
Vazgeçildi.
Önceki dönem…
Avrupa’dan alınan 2. el vagonlar, sisteme uymadı.
Yeni ihale düzenlendi.
Bazı gerekçelerle iptal oldu.
Şimdi…
Yeni ihale açıklandı.
Bu uygulamayla…
Kentin 3 tarafındaki Hafif Raylı Sistem için 60 adet ve Yalova Yolu-Şehirlerarası Otobüs Terminali arası proje için de 12 tramvay vagonu alınacak.
İhale, 23 Şubat’ta!
Yaza, sonuçlanır.
Halkın yanıtını merak ettiği soru… 
“Yeni vagonlar, ne zaman seferde olur?”
Açıklayalım!
Hafif Raylı Sistem…
İlk 6.ay sonuyla 2.
12. ay sonuyla 6.
16. ay sonuyla 10.
24. ay sonuyla 24.
30. ay sonuyla 18..
Tramvay…
İlk 6.ay ve 7.aylar ile 11,12, 13 ve 14. aylarda, 2’şer.
En erken olarak…
Yıl sonuna kadar, en fazla 2 yeni hafif raylı sistem aracı alınacak. Belirgin artışlar ise, en erken gelecek yılın yaz aylarında başlayabilecek.
Yeni vagonların tümü ise; hafif raylı sistemde toplam itibariyle 2.5 yılın sonunda, tramvayda ise 1 yıl 2 ay sonunda, kentin hizmetine     girecek.

“ZAFER” YILDÖNÜMÜNE, “HALK” KISITLAMASI!

Çanakkale Valiliği’nin “18 Mart” genelgesi, genel bilgilendirme açısından Bursa Valiliği’nce kurumsal internet sitesiyle kentlisine duyuruldu.
Öncelikle denilen…
“Tarihimizin altın sayfası olan, Türk Milleti’nin eşsiz kahramanlığının, vatan ve millet sevgisinin sembolleştiği, kutsal saydığı değerler için ülkemizin her köşesinden gelen gençlerin kanlarını dökerek, “Çanakkale Geçilmez” destanının yazıldığı”
Böylelikle…
“Çanakkale Savaşları’nın 100. Yıldönümü 18 Mart ve 24-25 Nisan 2015 tarihlerinde ilimizde büyük coşku içinde kutlanacaktır.”
Ardından…
“Özellikle tören günlerinde çok üst seviyeye çıkarak ziyaret bölgelerinin otoparklarını, yollarını ve feribotla geçişlerin kapasitelerini artırdığından ziyaretçilerin uzun süre beklemeleri gibi önemli sorunlara yol açmaktadır.”
Devamıyla “Bu nedenle 18 Mart 2015 tarihinde Mehmetçik Abidesi’nin bulunduğu bölge ziyaretçilere kapatılacaktır.” deniliyor.
Uluslararası katılımlı törenlerin yapılacağı günler için de, “24 Nisan 2015 tarihinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı bölgesi halkın ziyaretine kapatılacaktır. 25 Nisan 2015 günü ise tören yapılacak bölgelere ziyaretçiler alınmayacaktır.” uyarısı yapılıyor.
Bursa halkına, şu mesaj çıkıyor…
“Çanakkale’ye gitmeyin!”
Genelgeyi bizimle paylaşan Eski Bursalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hürol Işın, yaşanan durum için “Atalarını anmak için ziyaret eden Türk halkına bir zulümdür, bu uyguluma.” diyor.
Trajik çelişkiden söz ediyor.
Vaktiyle işgale gelen ülkelere yıldönümü için tanınan imkanın, vatanını korumak için atalarını anmaya gidecek Türk halkından esirgendiğini söylüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.