Hava Durumu

Tepkisi büyük oldu!

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2012 00:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2012 00:12

Son durumu anlatmak için de dün basın toplantısı düzendi, ancak bir diğer amacı da, özellikle İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin’e yanıt vermekti.
Projeye yönelik idari, hukuki ve bilimsel eleştiriler bulunması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şikâyet etmesi ve uygulama bölgesindeki mahallelerin halkını huzursuz ettiği gerekçeleriyle tepkisi büyük oldu.
Öncelikle…
Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü, Hacivat ve Şirinevler’i kapsayan ve 50 bin konutluk yeni kent planlamasını öngören süreçte, sorun ve engel bulunmadığından söz ediliyordu.
Şahin’in medyaya aktardığı belge ve açıklamaların gerçeği yansıtmadığını vurgularken, “Projemizi benimseyen bölge halkımız, infial içerisindedir ve sükût-u hayale uğramıştır.
Proje durmadı ve durdurulmadı. Çalışmalarımız, devam ediyor.” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla yeni yazışmayı da, yalanlamanın belgesi olarak gösterdi.
Afet açısından riskli alan ilanı için Bakanlar Kurulu’na intikal süreci bulunduğunu söyledi.
Teknik çalışmanın Okan Üniversitesi’ne verilmesine yönelik eleştirileri de yanıtlarken, “7 üniversiteden teklif alındı.
Ön araştırmaya göre 10 milyon TL’ye yapılabilecek işi, en ucuz teklifi veren Okan Üniversitesi üstlendi ve çalışıyor.
Kamu kurumu olduğumuz için de, en ucuz teklifi vereni tercih etmemiz gerekiyordu.” şeklinde konuştu.
Şahin’in tutumunu ele alırken, cümleleri seçmeye özen gösterdiğini de dile getirerek, “Beyefendi tarzımı bozmak istemiyorum.” ifadesini kullandı.
Kimi insanlar, bir şeyler yapabilmek isterken, bazı insanların ise, aksine yapılanları bozma düşüncesiyle hareket ettiğini söylü-yordu.
Şahin’in güzel bir işi bozmaya, engelle-meye çalışmakla itham ederken, “Hiç mi, güzel bir işimiz yok?” diye sordu. Düşünce ve katkı gerekçesiyle kendi belediyesine ve makamına, Şahin’in ziyarette ve girişimde bulunmadığını da ortaya atıyordu.
Tüm suçlama ve eleştirilerin asıl-    sızlığından söz ediyordu. Yanlış bilgi ve yorumlara devam edilmesi durumunda, hukuki yollara başvurulacağını da, dün duyurdu.
Yıldırım Belediyesi’nin Belediye Kanunu’na dayanarak başlattığı uygulama, Belediye Meclisi’nin yeni kararıyla özel kentsel dönüşüm yasasına uyumlu hale getirilmişti.
Dün…
Keskin’in özellikle İnşaat Mühendisleri Odası’na sert tepkisi vardı, ancak Şehir Plancıları Odası’yla da beraber, eleştirel düşünce ve itirazların da devam edeceği öğrenildi.
Yıldırım Belediyesi’ne yönelik bir basın toplantısının planlandığını, yine eleştiri ve soru işaretlerinin paylaşılacağı söyleniyor.
Dünkü açıklamalar nedeniyle dava açılabilmesi de gündeme getiriliyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.