Hava Durumu

“Termal” kent Bursa’da, kendi yaşlısı ne olacak?

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2013 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2013 08:33

Bursa, termal turizmi konuşuyor.
Şifalı sıcak sulara dayalı tedavi ve hizmetlere yönelik konaklama turizmi hedefleniyor.
Avrupa’nın gelir seviyesi yüksek yaşlıları, Arap ülkeleriyle de beraber, hedef kitle görülüyor. Norveç ve Finlandiya’nın yaşlıları da, örneklerin başında yer alıyor.
Nilüfer ilçesinde Dağyenice Termal Turizm Bölgesi ilan edilirken, serbest bölge statüsünden de söz ediliyor.
Durum böyle…
Ancak!
Bursa’nın yaşlıları?
Ne yazık ki…
Bursa’nın kendi halkı ve çevre illerdeki yaşlı nüfusu için termal tedavi koşulları var mı, projesi ve hedefi bulunuyor mu?
Önceleri…
Bursa Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak, Çekirge’deki kiralık eski bir otel binasında sağlık hizmeti veriliyordu.
Yılların ortamıyla Uludağ Üniversitesi’nin Kükürtlü Kaplıcaları ve belirli kesimler için Çekirge’deki Askeri Hastane ve Emniyet Müdürlüğü’nün camiası için özel tesiste hizmet bulunuyor.
Bursa, kendi yaşlıları ve halkının diğer kesimlere yönelik termal tedavi merkezlerine de sahip olmalıydı. Tarihi kaplıcalar bulunuyor ve şimdi de, yeni nesil 5 yıldızlı turizm…
Bazı hastanelerin tasfiyesiyle artık şehir hastaneleri kompleksi kurulmak isteniyor. Mevcut hastanelerin koşullarına iyileştirme ve gelişim, birkaç yıldır sekteye uğruyor.
Şehirlere toplu hastaneler hedeflenirken, 5 yıldızlı otellere yapıldığı gibi, doğal sıcak suların götürüleceği ve kullanılacağı bir fizik tedavi merkezi, Bursa’ya bir başka yükümlülüktür.

Futbol turisti gözüyle…

İnternetin sosyal medya mecrası, muazzam bir bilgi, haber ve yorum kaynağı… Ücretsiz ve pratik bir şekilde hizmet alınabilen güzel bir imkân…
Manchester United’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki maçı için 2010 yılında Bursa’ya gelen futbol turistinin gözüyle kent videosuna rastladık.
Peter Velluet, yerel halkın günlük hayatından kesitleri, Bursaspor sevdasıyla beraber kayda almıştı. Derleme videoyu, “http://vimeo.com/16535792” adresinden izleyebilirsiniz.

İnsaf yahu!

Panayır Kavşağı…
İşlek durumdaki Yalova Yolu’nda gidiş istikametinden, ters yöne “U” dönüş ve soldaki Panayır Mahallesi’ne giriş serbestlikleri var.
Doğru uygulama mı?
Hayır!
Otomobillerin kullanımı doğru olabilir, ancak yük taşıtlarına yasaklama getirilmelidir.
Çünkü…
Tek ya da çift kasalı TIR’ların U dönüşlerine ve kolay yoldan çevre yollarına bağlanmak için mahalle içerisine girmelerine, uğraşılarına tanık oluyoruz.
Ulaşım rezaleti!
Hem can ve mal güvenliği hem de güvenli trafik düzeni açısından, böylesine ciddi bir tehdit ve umursamazlık yaşanıyor. Kestirme yol uyanıklığıyla yakın ve ana çevre yollarını kullanmayan ağır yük taşıtı sürücüleri, merkezi yolları ve kentliyi risk içerisinde bırakıyorlar.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.