Hava Durumu

“Termal” projede, durmak yok!

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2014 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2014 08:24
Aylar önce…
Duyurmuştuk.
Dağyenice Termal Turizm Bölgesi’nin tanımlanması ve yürütülmek istenmesi hakkında, Danıştay’ın ara kararıyla yürütme durdurma çıkmıştı.
Geçtiğimiz günler…
Esastan iptal çıktı.
Yani…
Perşembenin gelişi, çarşambadan belliydi.
Bu duruma rağmen…
Hukuken, idari karar frenlenmiş olabilir, ancak projenin gündemde tutulması ve yürütülmesi için düşünceye herhangi bir engel görülmüyor.
Farklı formüller, masada ve gündemde olacaktır.
Uygulama için…
Kuruluşu gerçekleştirilen ve çalışmalar yürüten Bursa Sağlık Turizm Derneği’nin (BUSAT) yönetimsel yeni döneminde, sessizlik dikkati çekiyordu.
Projeyle ilgili…
Sıcak gelişmelerde, refleks görmüyorduk.
Dr. Mustafa Esgin’in, kurucu başkanlığını yürüttüğü BUSAT’ta yeni dönem başkanı değildi, ancak çalışmalarını, planlı ve ısrarla devam ettirdiğini öğrendik.
Yeni organizasyonla…
Termal turizm politikası, Bursa’ya özel konuşuldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı’ndan bürokratların katılımıyla Bursa Termal Turizm Çalıştayı yapıldı.
Bursa’nın potansiyeli, beklentileri ve yol haritası ele alınırken, dolayısıyla Dağyenice Termal Turizm Bölgesi gibi organize bir uygulamanın gereği ortaya konuluyor.
Sağlık turizmiyle…
Bursa’nın ilk 10 ayda 7 bin kişinin kentte konuk edilmesi ve yıl sonu itibariyle bu sayının 10 bini bulacağından söz edilmesi de, potansiyelin varlığı ve gereğini gündeme getiriyor.
BUSAT olarak…
Organize Sağlık Bölgesi gibi bir tanımlama ve işleyişinin gerektiği, önemle konu ediliyor. Planlı, programlı ve bütünsel bir uygulamanın, hedefe hızlı yaklaştıracağı ve başarı elde edileceği öngörüsü bulunuyor.

“FOTOĞRAF” SANATINDA, BURSA'YA KÜRESEL GURUR!

Bursa’nın tanıtılması ve tanınabilmesi için kendi organizasyonlarını üretmesini, uygulamasını ve çekim gücü oluşturmasını, önemle ifade ediyoruz.
Nitekim…
Haklı olduğumuz, Fotofest’le anlaşılıyor.
Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali’nin 2014 yılı organizasyonu, 6-11 Aralık 2014 tarihlerinde dünya ölçeğinde katılım ve etkinliklerle gerçekleştirilecek.
Vurgulandığı gibi..
Dünyaca tanınan fotoğraf sanatçıları, gazeteciler ve aralarından özellikle fotoğraf muhabirlerinin gösterdiği önem, ilgi ve özen, küresel bir marka organizasyona dönüşümü gösteriyor.
Hatta…
Yabancı katılımcıların isimleri, eserlerin değerini de yansıyor. Bursa’nın elindeki bu eserlerin, kamu kurumları ve okullarına verilebilmesi gündemde bulunuyor.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde muhalefete mensup meclis üyesiyken Dr. Ceyhun İrgil’in önerisiyle gündeme getirilen organizasyon…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin özel ilgisi ve sahiplenmesiyle bugünlere gelmiş oldu. İrgil de, yürütme içerisinde görev alıyor.
Kentsel tanıtıma büyük katkısı bulunan, yabancı yayınlarda yer bulan organizasyonda, Bursa Kent Konseyi’ni düzenleyici taraf arasında görüyoruz. Başkanlığı yürüten Semih Pala da, gurur ve memnuniyet içerisindeydi.

YENİ STADYUM, POPÜLER!

Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü yeni stadyum projesi, internetin yaygın arama motoru Google’da en çok konusu edilenler arasında yer alıyor. Galatasaray’ın Türk Telekom Arena’sı,  milyonun üzerinde sonuçla ilk sırada görülüyor. Beşiktaş’ın, yenisi için yıkılan İnönü Stadyumu da, 700 binin üzerinde aramayla dikkati çekiyor.
Fenerbahçe’nin Şükrü Saraçoğlu Stadyumu, çeyrek  milyonda kalıyor. Anadolu’nun en başarılı takımı Trabzonspor’un Avni Aker Stadyumu da, 150 binin üzerinde sonuçla çıkıyor.
Bursa’nın yeni stadyumu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu olarak 536 bin ve Timsah Arena olarak 406 bin sonuçla ilk sıralarda yer alacak kadar, ilgi ve takip görüyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.