Hava Durumu

Timsah Arena, ne zaman açılıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2015 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2015 08:26
Yapıldığı adıyla… Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu.  Taraftarların diliyle…
Timsah Arena.
Bursa’nın yeni stadyumu, mimari projesi ve diğer detay uygulama unsurlarıyla dünyaya örnek olurken, yerelde sabırsız bir merak ve bekleyiş bulunuyor.
Muazzam kütle projesi çalışması ve muazzam masraflı olmasına rağmen, ne zaman biteceğine ilişkin tartışmaların erken başladığını ve gündemde tutulmaya çalışıldığını gördük.
Dün, aktarmıştık.
Yeni serilen çimlere, organize olmuşçasına girilmesi ve duyanların da geldiği anlar, dünya medyasına konu edilirken, tribünlerde hareket ve tezahürat da eksik olmadı.
Edinilen bilgilere göre…
Yeni stadyumda, Süper Lig’in ağustosta başlayacak yeni sezonun ilk haftasında maç oynanabilecek, ancak bir mahallede top sahası açmaya benzemiyor.
Hemen açılsa bile…
Henüz bitirilmeden açıldığı iddiasıyla farklı iddia ve ifadeler, kamuoyu gündemine getirilecek ve sosyal medyayı saracaktır.
Bursaspor’un yeni mabedinin hizmete girebilmesi için bazı resmi prosedürlerin de yerine getirilebilmesi gerekiyor.
Bir vali yardımcısının başkanlığındaki İl Spor Güvenlik Kurulu’nun toplanması ve yeni stadyum için güvenlik sertifikası vermesi gerekiyor.
Büyükşehir Belediyesi, sertifikalandırma için başvurusunu yapmaya hazırlanırken, Bursa Valiliği’nin süratle sonuçlandırılabilmesi süreci başlamış olacak.
Şu da, bir gerçek…
Yeni stadyumun, tam anlamıyla hizmete girebilmesi ve hedefine ulaşması, kentin ve projenin imajı için aceleci davranmamak doğrusu olacaktır.
Bir başka gerçek…
Büyükşehir Belediyesi, Bursaspor’a devirde bulunmuş olsa bile, her konu, sorun ve beklentiler için yine sorumlu tutulmaya devam edilecektir.

Kent imecesiyle ÇEK Lisesi’ne ilk kazma

Çağdaş Eğitim Kooperatifi, topluma ve eğitime katkıları kapsamında 3 Mart Anadolu – Fen Lisesi’nin yapılabilmesi için de kolları sıvadı. 
Bursa’da yeni bir kent imecesiyle milli eğitime 34 dersliklik, çok amaçlı salon ve laboratuvarlardan oluşan kompleks kazandırılmış olacak.
25 Temmuz’da, temel atma töreni yapılacak. Öncesiyle yürütülen hazırlık ve çalışmaların kapsamında, ilk kazma vuruldu.
Nilüfer’de, Batıkent’te 2016-2017 eğitim-öğretim dönemiyle hizmete açılması planlanan yeni tesiste, yurt genelinde başarılı ancak, maddi durumu elverişsiz öğrenciler de yararlanabilecek. 
ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arabacı, “Anaokulundan Üniversiteye” hedefiyle yeni bir projeyi daha yaşama geçirmenin mutluluğunu vurguluyor.

Bursa’dan 37 kamerayla canlı yayın

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın tarihi ve turistik başlıca yerleri ile başlıca yerleşim bölgelerini canlı yayınlıyor.
Türkiye’de önceleri İstanbul’un dışında diğer kentlerde uygulanmayan canlı yayın,artık Bursa’da artan paylaşım noktalarıyla önemli bir hizmet veriyor.
İstanbul’la yarışan bir boyuta ulaşan sistem, trafik yoğunluğunun gözlenmesini de sağlarken, gurbette olanlar ve akrabalık bağları için de özlem gideriyor.

Üzgün eski dönem başkanından, mutluluk tarifi

Gemlik’in belediye başkanlığını yürütürken, görevinden açığa alınan, uzun ve yorucu hukuk mücadelesi yürüten Fatih Mehmet Güler, pozitif bir insandır.
Eşi Gülgün Güler’le evliliğinde 30. yıldönümünü kutlayan Güler’in sosyal medyada paylaştığı fotoğraf, dünya evine adım atmanın hatırasını taşıyor.



Yıldönümü mesajıyla…
Üzgün, eski dönem belediye başkanı, mutluluğu da tarif ediyor.
Söylediği…
“Bolca sevgi ve saygı iyice karıştırılır, içine bir miktar neşe ve acı katılır. Üzerine sabır sosu ilave edilip hazırlanan 30 yıllık mutluluk, gülümsenerek servis edilir.”
Güler çiftine, nice mutlu yıllar…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.