Hava Durumu

TOFAŞ Türkiye’ye güveniyor!

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2016 05:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 05:09
Türkiye’nin, Bursa’daki başlıca sanayi devlerinden TOFAŞ, yabancı sermayeyle istikrarlı ve güvenilir ortaklıklar arasında yer alıyor.
Ülke olarak…
Geçen yıl, 2 genel seçim atlatırken, ekonominin bugünü ve geleceğini bağlayan hareketli bir yıl geride kalırken, TOFAŞ’ın canlılığı ve büyümesi devam etmişti.
Yeni modeller, yeni pazarlar, talepler!
Yabancı sermayede, farklı yeni gelişler ve mevcut ortaklıkların geleceği açısından, karamsar ve kaygılı düşünceler ortaya atılsa da, Türkiye, eski Türkiye olmadığını gösterdi.
Askeri cuntanın darbe kalkışması, bertaraf edilmekle beraber, ekonomide kaos da yaşanmadı, ancak yabancı kredi derecelendirme kuruluşlarının adaletsizliğini de gördük.
Böyle süreçteyken…
Küresel, çok önemli bir yabancı-yerli sermaye ortaklığı olarak bilinen TOFAŞ, Türkiye’ye güveni ve üs kabul eden konumunu daha da güçlendirecek adım attı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla yürütülmeye başlanan prosedür doğrultusunda, yıllık üretimde 50 bin adet artış sağlanacak.
Geçen yıl, üretimini %24,4 artıran, Türkiye’de tek başına genel üretimin %20,5’ini karşılayan ve kapasite kullanımında %104’e ulaşan TOFAŞ, 450 bindeki üretim kapasitesini 501 bine çıkaracak.
Çarpıcı proje yöntemi uygulanacak.
Kapasite artışı, yeni inşaat yatırımı yapılmaksızın, 11 milyon 557 bin 500 TL tutarındaki bütçeyle mevcut üretim alanlarındaki fiziki düzenlemelerle sağlanacak.

Bursa’da ‘tehdit’ sürüyor

Büyükşehir Belediyesi’nce kurulan Gençlik Aile Destek Merkezi’ni ziyarette,  ‘madde bağımlılığı’ tehdidi yeniden vurgulandı.
MHP’nin meclis sözcüsü İhsan Bilgili de heyetteydi ve “Madde bağımlılığında, maalesef Bursa, ön sıralarda” gerçeğini söylüyordu.
Madde bağımlılığının 9-13 yaşa kadar düştüğünü, sentetik ürünlerin türediğini ve kolayca temin edildiğini belirtiyor.

Kavşakta ‘gece' çalışması

Mudanya Kavşağı’ndan gece geçenler, gözlerine inanamadılar, ilave vardiya düzeniyle çalışmalara devam ediliyordu.
Projeyi yürüten Karayolları, halkın tepkisi ve Büyükşehir Belediyesi’nin uyarısından sonra, yüklenici müteahhitten çalışmaların hızlandırılmasını istemişti.

Bakan Çelik, Kültürpark’ta ‘dostlarıyla beraber’



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa’dan kopmuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de yer aldığı bir grupla Özgen Çay Bahçesi’nde bir araya gelirken, ‘Dostlarla beraber’ diyerek, fotoğrafını sosyal medyada paylaştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.