Hava Durumu

“Toplu ulaşım”da Büyükşehir’e rest!

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2012 01:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2012 01:59

…Ve!
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, odanın yönetim kurulundan Başkanvekili Ramazan Umur’un da yer aldığı heyeti kabul etti.  Düne verilen randevu, gününde gerçekleşti.
Üyesi olunmadığı ve davet edilmediği halde, Bursa Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) toplantısına giren Umur’un yüksek sesli tepkisinin ardından, bugüne merak vardı.  Yerel yönetim kurumunun, boy hedefi durumundaki Bursa Ulaşım A.Ş. (BURULAŞ) Genel Müdürü Levent Fidansoy’un, hakkındaki sözler nedeniyle dava açacağını da duyurmuştuk.
Valilik önünde 355 otobüsü ateşe vermeyi düşünecek kadar “Artık yeter!” diyen Umur, Avşar’ın kabulünden memnundu, ancak…
BURULAŞ’a tabi elektronik ücret toplama sistemi ve Fidansoy’un yönetiminden şikâyetçi olmaya da devam edildi. Muhatap alınmama tepkisinin yanı sıra, yolcu sayıları, gelir ve gelir paylaşımına ilişkin bilgi ve şeffaflık isteği de, yeniden belirtildi.
Ayrıca…
Dünkü görüşmenin yapılması ve isteklerin yazılı da istenmesine rağmen, “Olmazsa olmaz…” denilip, rest de çekildi.
Otomatik ücret toplama sisteminden ayrılma kararlılığı vurgulandı. BURULAŞ’ın, UKOME’deki üyeliğine itiraz edilirken, “BURULAŞ olacak ise, odamız da olur. Biz yoksak, BURULAŞ da olamaz.” denildi.
Büyükşehir Belediyesi’nden birkaç gün içerisinde olumlu gelişme ve açıkçası geri adım bekleniyor. Seslerini duyuracak tepki etkinlikleri planlanıyor.
Şikâyet için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Bursa’ya gelecek olması da, fırsat görülüyor. Başbakanlık Teftiş Kurulu’na şikâyet de düşünülüyor.
Dün…
Valilik’e de, şikâyet vardı.
Büyükşehir Belediyesi ve şirketinin, Vali Yardımcısı Ziya Güler’e ziyaretle de şikâyet edildiği ve eleştirilerin paylaşıldığı öğrenildi.
Güler’in, Bursa’nın huzur kenti olabilmesi açısından, tatsız gelişmelerin yaşanmaması için telkinde bulunduğu kaydedildi.
Umur’un ise, mağdur esnafın, geçim sorunu yaşadığını ve akaryakıt yerine 10 numara yağ kullanımına teşvik oluşturduğuna değindiği öğrenildi. Yolcuları riske eden böyle bir durumdan, Büyükşehir Belediyesi sorumlu tutuldu.
Bu arada…
BURULAŞ’ın UKOME üyeliğinin, ilgili mevzuata uygun olduğu, idari yargı yoluyla yapılan bir itirazın da, bu yıl başlarında reddedildiği bilgisi edinildi.
UKOME üyeliğiyle eleştirilen diğer tarafı olan Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) adına temsil görevi yaptığından söz ediliyor. Ulaşımdaki tüm esnafın temsil edilebilmesi için de, yeni toplantılara BESOB Başkanı Arif Tak’ın doğrudan katılımının isteneceği söyleniyor.
Bugünkü makalemizi, dünkü son sözlerimizle noktalayalım.
Hukuk devleti, demokrasi ve sağduyu kavramları, gerilimin çözümüne zemini veya yeni gelişmelerin temel esaslarını teşkil etmesini umuyoruz…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.