Hava Durumu

Tramvay, Yıldırım’a göz kırptı!

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2013 00:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2013 00:10

Tartışmalara rağmen…
Bursa, tramvayı önemsiyor.
Çünkü…
Siyasi ve teknik ağızlarla farklı düşünceler ve eleştirilerden söz edilse de, kentli, ulaşımın kolay ve ekonomik olmasını istiyor.
BursaRay adını taşıyan hafif raylı sistem, taşıma kapasitesinin yüksekliğine rağmen, ancak kentin karayolları güzergâhlarıyla hizmet edebiliyor.
…Ve!
Kentin kuzey ile güney mahalleleriyle ulaşımın aktarmalı sağlanıyor olması, tramvay uygulamasına ilgi ve beklenti oluşturuyor.
Cumhuriyet Caddesi’nde, eski model araçlarla başlatılan, ancak İncirli’ye uzatılması nedeniyle de, kent içi tramvay hattının ilk adımına dönüşüm gerçekleşmişti.
Yoğun nüfusun yaşadığı Yıldırım ilçesinin güneydoğu kesiminde de, geçen yıldan itibaren tramvay istekleri yoğunlaştı.
Büyükşehir Belediyesi, İncir’liye kadar uzatılan hattın, 2. etap uygulamasıyla Yediselviler’e kadar uzatılacağını açıklamıştı.
Toplu ulaşımda, kademeli müjde vardı.
Dün…
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan çifte kararla Yıldırım ilçesinin daha da doğusuna tramvay ulaşımını sağlayacak sürecin adımı atıldı. Tramvay hattının, Tayyareci Mehmet Ali Caddesi ve Selçukbey Caddesi güzergâhıyla Siteler’e kadar uzatılması için üst ölçekli imar planı değişiklikleri yapıldı.
CHP sözcüsü Osman Ayradilli, raylı sistemde yeni yöntem olarak yürütülmeye başlanan tramvay politikasında, plansız ve istikrarsız uygulama kararları alındığını savundu.
Başkan Recep Altepe ise, raylı sistemle hizmet politikasında, halkın beklentilerinin büyük ve çok istekli olduğunu vurguladı.
Yıldırım ilçesinde, çok önemli bir bölgeye de tramvay hizmeti götürüleceğini açıkladı.  Bir kentsel bütünlük içerisindeki mevcut çalışma ortamları da dikkate alınarak, belli bir zaman dilimiyle fiilen projeye başlanacağını söyledi.
CHP’nin, tramvay açılımına eleştirel yaklaşımını hayretle karşılayan Altepe, “Ama halk, istiyor!” diye karşılık verdi. Ayradilli, raylı ulaşıma karşı olmadıklarını, ancak süreç yönetimine planlama açısından itiraz edildiğini anlattı.

Kuşdil’e vefa…

ANAVATAN’lı yerel yönetim döneminde, Büyükşehir Belediyesi’ne Başkanvekilliği ve Yıldırım Belediyesi’ne de belirli bir süreyle Başkanlık yapan Mustafa Kuşdil, dün Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemindeydi. Adının yaşatılması için Yıldırım ilçesinin Mimarsinan Mahallesi’ndeki Sağlık Parkı’na, Mustafa Kuşdil Sağlık Parkı denilmesi, karara bağlandı.
Centilmenliği ve örnek üslubuyla bilinen ve öyle hatırlanan Kuşdil, Fevzi Çakmak Caddesi’nin batısındaki kaldırımların daha geniş olmasını da sağlayandı. İnsan hareketinin, batı tarafında daha yoğun olduğuna değinen Kuşdil’in önerisiyle de, bugünkü rahat yürüme ortamı sağlanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.