Hava Durumu

Tuhaf şeyler oluyor!

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2012 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2012 08:36
Bursa için çifte iktidar konumundaki AK Parti, önceki farklı siyasi parti dönemlerindeki gibi, bir dönemeç yaşar mı?
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hükümetten farklı siyasi partiye mensup değil, ancak böyle bir görüntüye düşüyor.
AK Parti İl Yerel Yönetimler Şûrası'nda konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, belediye başkanlarından hedeflerinde yürümesini istemişti.
Altepe'nin, AK Parti Seçim Bildirgesi'ne dayandırdığı Yunuseli Havalimanı'nın açtırma hedefi, Arınç tarafından kamuoyu önünde tereddütlü, eleştirel yaklaşımla değerlendirilmişti.
Doğanbey kentsel dönüşümü, Altepe'nin Osmangazi'ye ilçe belediye başkanlığı döneminde başlatıldı. Altepe, bugün üst yerel yönetim otoritesi.
Bir programa katılmak için Bursa'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın müsteşarı, Doğanbey uygulamasını, hataların tekrarlanmayacağı deneyim olarak yorumlamıştı.
Altepe tarafından hedef konulan ve süreci başlatılan Yunuseli Havalimanı, eş zamanlı şekilde Sağlık Bakanlığı ve bürokratlığı çervesinde, Sağlık Kompleksi için de gündeme gelebiliyor.
Aylarca Sağlık Kompleksi'ne yer alternatifleri tartışıldı. Samanlı için ihale süreci başlatıldı. Bu yerle ilgili yargı kararları gelişiyor. Kenara konulan eski yer alternatifleri, yeniden ele alınıyor.
Yeni Adalet Sarayı için de yer tartışmaları oldu, yer değişikliği kararlarına tanıklık edildi. Samanlı'daki sağlık projesine ilişkin yol projesi de, yargı kurumuna taşındı, olumsuz karar beklentisi var.
Yüksek hızlı tren projesinin istasyon konumlarında, Büyükşehir Belediyesi'nin beklentilerinden çok, Ankara'dan öngörüleri ağırlık kazanıyor.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yeni teknik üniversite için Kestel'deki ormanlık alan yerine önce olumlu konuştu. Ankara'dan ret çıktı ve durum, “2B” yasa değişikliği sürecine bırakıldı.
Uludağ'ın Büyükşehir Belediyesi'ne devri, tartışma konusu oldu ve Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın soğuk yaklaşımıyla süreçten yoruldu.
Elbette ki, projelerle ilgili ilk düşünceler ve söz edilen hedeflerin mutlak doğruluğu olmayabilir. Ancak hükümet ile yerel yönetimler, aynı siyasi parti elinde ise, kent için en doğru ve tam çözüm gerçekleşmeli, zaman kaybı da söz konusu olmamalıdır.
Büyükşehir Belediyesi, Ankara tarafından hızı artırılmalıdır. Aksi taktirde, sadece Büyükşehir Belediyesi değil, kentin kendisi de yavaşlayacak, nihai ve sağlıklı karar zorlaşacaktır.



Vali'den Pala'ya takdir mesajı!

Vali Şahabettin Harput, ülke geneli itibariyle kendi alanında başarılı ve örnek çalışmalar yürüten Bursa Kent Konseyi'ne takdir mesajı iletti.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala'ya gönderdiği yazılı belgede, övgüye yer veren Harput, “Yapmakta olduğunuz Bursamıza ait çok yönlü konuların ele alınıp değerlendirildiği toplantıları ve sonuçlarını dikkatle ve takdirle izliyorum.” diyor.
Ardından, “Ülkemizin 2000'li yılların büyük Türkiye'si olma hedefine giden yolda, Bursa'da yapmış olduğunuz her etkinlik, hiç şüphesiz tarih önünde unutulmayacaktır.” ifadesi kullanılıyor.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.