Hava Durumu

Türk sanayisinde ‘yerli’ hamlesi!

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2016 01:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 01:18
Türk sanayisinde, dışa bağımlılığı ortadan kaldıran, böylelikle döviz çıkışını önleyen, dış dünyaya öncü ve örnek gelişmeler yaşanıyor.
Bursa, sanayi kenti kimliğini, artık yüksek teknolojiye ve merkez oluşturmaya taşımak isterken, makine ve metal sanayisinde, Durmazlar’dan yeni bir hamle daha geldi.
Pek çok alanda ihtiyacı duyulan ve kullanılan lazer güç kaynağı, Türk sanayisinin üretimiyle artık farklı ve yeni özellikleriyle Durmazlar tarafından üretiliyor.
Teknolojik olarak…
Geliştirilmesinden tasarımına, işleyişinden yazılımına kadar, Bursa’da mühendisler tarafından artık yerli sanayiye kazandırılan rezonatör (Belirli bir frekansta titreşen veya rezonans yapan, belirli frekanslardaki dalgaları iletmeye ya da güçlendirmeye yarayan mekanik veya elektriksel aygıt), fiber teknolojiye dayalı olarak üretildi.
Patenti alınan lazer güç kaynağıyla metal kesilirken, yanı sıra kaynak yapıyor ve metale yazı yazabilme özelliklerini taşıyor.
Dış rekabette güçlenilen otomotiv, havacılık, tıp, elektronik ve savunma sanayilerinin tamamına hizmet verebilen cihaz, zaman yönetimi ve maliyet tasarrufuyla dikkati çekiyor.
İşletmelerde kullanılan sistem ve uygulamalar için önem taşıyan teknik destek, Durmazlar’ın üretimiyle ülkede, daha iyi koşullarla yapılabilecek.
Türk sanayisine öncelik gösterilen araştırma ve geliştirme çalışmaları (AR-GE), Durmazlar’da yıllardır başarıyla yürütülüyor.
Başarı Durmazlar’ın, gurur Türkiye’nin!

UEDAŞ’a yakışan ödül

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), kentsel ve toplumsal sorumlulukta sosyal çalışmalarıyla sık duyuluyor.
Türkiye Enerji Zirvesi’nde, örnek de oluşturan sosyal sorumluluk uygulamalarıyla ‘Altın Voltaj’ ödülüne layık görülmesi, performansını da gözler önüne seriyor.
Başarısı, taçlandırılmış oluyor.

Topçu’yla MHP canlılık kazandı

Bursa’da MHP’nin önceki günkü başarılı büyük buluşmasında, ülke ve kent gündemi ele alınırken, toplu üye katılımları da vardı.
Bursa Milletvekili; Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükatman’ın katılımıyla kenetlenildi ve verimli sonuçlar da alındı.
İl Başkanı Tevfik Topçu, yönetimiyle takdir topladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.