Hava Durumu

Türkiye’de, yok böyle bir kent!

Yazının Giriş Tarihi: 02.07.2015 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 08:27
Bursa Kent Konseyi’nin iftarına katıldığımızda, kenti için düşünen ve faaliyetlerde bulunanların bir aile buluşmasındaydık.
Daima olduğu gibi…
Kadınlarından gençliğine, çocuklarından engellilerine, kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarından, çalışan, emekli ve esnaf ile farklı çalışma gruplarına kadar, kentsel kenetlenme vardı.
Kentsel yönetim ve hizmete katılımcılığın kurumunu destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala için anlamlı, özel gündü.
Bursa Valisi’ni temsilen katılan Vali Yardımcısı Ergün Güngör de, kentsel birlik ve beraberliği yansıtan fotoğrafın duygusunu paylaştı.
Aile ve sosyal politikalar, kadın, yaşlı ve engelliler ile çeşitli konularda mağduriyet yaşayanlar için devlet sorumluluğunu yürüten Güngör, toplumun tüm katmanlarına sağladığı katılımcılık, sorumluluk ve katkılar nedeniyle Bursa Kent Konseyi’ni kutladı.
Bursaspor’un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ve antrenörü Ömer Erdoğan’ın da katıldıkları davet için “Yok, böyle bir kent!” yorumunda bulunuyoruz.
En büyük, en faal, en iyi, lider ve örnek alınan Bursa Kent Konseyi, önemle vurgulanan “Herkese ve her kesime açık” ilkesiyle de dikkati çekiyor.
Bursa’nın özel gecesi, Bursaspor’suz olmadı!
Bursaspor’u düşünmenin ve sahiplenmenin, tribünlerle ve taraftarlarla sınırlı olmadığı bir Bursa, toplumun her katmanı ve her yaşla gözler önüne serildi.
Sağlam, kendi dönemiyle yaşadıkları ilk şampiyonluğun, bir kent hareketiyle gerçekleştiğini söylüyor ve yeniden inancını ifade ediyordu.
Türk bayrağı ve Bursa Kent Konseyi bayraklarının dalgalandırıldığı, Yeşil ve Beyaz’larla sloganlarının atıldığı buluşma, Bursaspor açısından Sağlam’ı çok duygulandırdı.
Başkan Altepe tarafından yapılan konuşmada, “İşte, Bursa Kent Konseyi! İşte Bursa bu!” denilirken,  Pala’nın konuşmasında, heyecan ve gurur vardı.

Komşu ülkeden ilahi grubu

Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel ramazan etkinlikleri, kentileri Merinos Parkı’nda bir araya getiriyor.
Yerel yönetimin kuruluşlarından Bursa Kültür A.Ş. aracılığıyla yürütülen programın bir başka yeni etkinliğinde, Irak’tan konuklar sahne aldı.
Kerkük İlahi Grubu’nun programı, manevi ve duygusal anlar yaşattı. Başkan Recep Altepe, hatıra plaketi sundu.
Büyükşehir Belediyesi, her gün farklı sanatçı ve gruplarla renkli ramazan akşamları yaşatıyor.

Bursa için önemli sorumluluk, Efe’ye emanet

Bursa’nın yanı sıra, Balıksesir ve Yalova’nın da elektrik işletmeciliğini yürüten Uludağ Elektrik A.Ş., yeni genel müdürüne kavuştu.
Kurumda, AR-GE Stratejik Planlama Direktörlüğü göreviyle de hizmetleri bulunan ve bir süredir genel müdürlük görevine vekalet eden Mesut Efe, yönetim kurulunun kararıyla aslen atandı.
Görev ve sorumluluklarıyla…
Yönetilen birim, çalışma, proje ve uygulamalardaki başarı ve deneyimleriyle bilinen, üst düzey görevler alan Efe, 4. büyük kent için önemli bir sorumluluğu resmen üstlenmiş oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.