Hava Durumu

Türkiye’ye örnek “kentsel” imece!

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2012 10:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2012 10:29

Dün…
Yukarıdaki söz, Bursa’ya yeni bir projenin töreninde konuşan Vali Şahabettin Harput’a aitti.
Yeni bir kentsel buluşma yeri olarak, Stadyum Kavşağı’nda Altıparmak Meydanı’nı ortaya çıkaracak bir sosyal proje…
Büyükşehir Belediyesi’nin yüzen taşlar heykeliyle daha önce ilk adımı atılan proje, Bursa  Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni bir kent imecesi oluyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait eski binaların kaldırılmasıyla elde edilen alan, kente yeni bir görsel fon katacak.
Vali Harput, projeyle kentin yeni güzellik kazanacağını ifade ederken, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın kente fayda politikasını da, takdirle karşıladı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın, üye camiasıyla eğitimden sağlığa, çevreden sosyal yaşama kadar, pek çok kamusal projeyi gerçekleştirmesi, örnek gösterildi.
Büyük şehir olmanın, nüfuslarıyla değil, ancak projelerle mümkün olabileceğini anlatan Harput, Bursa’daki başarılı örnekler nedeniyle memnuniyetini vurguladı
Bursa’yı farklılaştıran özelliklere değinirken, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibiyle kentin sosyal paydaşları, yaptıkları hizmetlerle sadece Bursa’ya kazandırmıyor, aynı zamanda yöneticilik sorumluluğunu da yeri-ne getiriyorlar. Bursa, tüm Türkiye’nin örnek aldığı, çok özel bir şehir.” şeklinde konuşuyordu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ileri seviyelere taşınabilmesini amaçlayan projelere, kent dinamiklerinin sahip çıktığını dile getirdi. En başta olmak üzere, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın, kente ilgili ve fedakâr katkıların devam ettiğini söyledi.
Altıparmak Meydanı’nı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’yla işbirliğinin önemli bir yeni adımı olarak gören Altepe, çevresinden geçecek tramvay hattıyla beraber, kentin çehresini değiştirecek başka yeni bir adımın atılmış olduğunu vurguladı.
Kent meydanı kavramına değinirken, mevcut stadyumun yenisinden sonra kaldırılacağını anımsattı ve 100 bin metrekarelik alanla bütünleşme sağlanacağını anlattı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’yla yeni işbirliğini önemserken, “Bu proje önce Altıparmak’ın, sonra da Bursa’nın marka değerine katkıda bulunacak.” ifadesini kullandı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, kent için üzerlerine düşeni yapabilmekten söz etti. Pek çok alanda yürütülen ortak fayda projelerinin mutluluğunu paylaştı.
Proje uygulama alanında daha önce gerçekleştirilen yüzen taşlar, kente yeni simge olmuştu. Görenler, büyük bir ilgi ve merakla anı fotoğrafları çektiriyorlar.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na ek hizmet binası da, meydan içerisinde hizmet verecek. Kent estetiğini ve meydan kavramı gözeten bir mimariyle 30 bin üyesine, kolaylık sağlanacak.
Sönmez, “Bu kentin insanları, daha işlevsel meydanları hak ediyor. Bu meydan tamamlandığında, Yüzen Taşlar Heykeli’nden şelale duvarına, yeşil alanlardan sosyal donatı alanlarına kadar herkesin bulunmaktan keyif duyacağı bir nefes alma yeri olacak. Bir ortak fayda kuruluşu olan BTSO, 30 bini aşkın üyesinden aldığı güçle-kentin standardını yukarıya çekecek hamlelere omuz ver-meye devam ediyor.” diyor.
Geleneksel imece kültüründe, Bursa’nın ortaya koyduğu fotoğraf, bir başka kentte yok. Kentsel imece projeleriyle Türkiye’ye model olunuyor, farklı değerler katılıyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.