Hava Durumu

“Ucuz” suya iktidardan “son dakika” geri adımı!

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2012 00:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2012 00:54

Büyükşehir Belediyesi’nin üyelerinden oluşan BUSKİ Genel Kurulu’nun Plan ve Bütçe Komisyonu, bir süre önce yeni bütçe içerisinde fiyat tarifesinde değişiklik kararı almıştı.
Sudaki indirimli fiyatın tüketim üst sınırı, iktidar ile muhalefetin oybirliğiyle 10 metreküpten, 15 metreküpe çıkarıldı. Düşük fatura anlamına gelen karar, belgesiyle imza altına alınmıştı, ancak...
Başkan Recep Altepe’nin, ilginç gelişmeyle durumu sonradan öğrendiği ve müdahalede bulunduğu öne sürüldü.
Anamuhalefet CHP’nin önerisiyle gündeme gelen ve ilk vize anlamına da gelen komisyon görüşü, iktidarın imzalarından çark etmesiyle son dakikada değiştirildi. 9 üyeli komisyonun, dün sabah saatlerindeki toplantısı da, muhalefeti kızdırdı.
CHP’li 3 ve MHP’li 1 üye, toplantıya katılmadı. Çoğunluktaki AK Parti’li 5 üye, yürürlükteki fiyat tarifesi esaslarının devamına imza attılar. Bütçe, bu yeni ekle Genel Kurul’a getirilmişti.
CHP Sözcüsü Osman Ayradilli, sert üslupla eleştirdi. Daha henüz, komisyon aşamasındayken bile, korkak davranıldığını vurguluyordu.
Nefretle kınadı. Dava açma olasılığına işaret ederken, “Bursa halkının kazıklanmaya devam edeceğini” söyledi.
MHP de, sessizliğini bozdu.
Mehmet Temirtaş, tarihteki “Sudan ibaret” söylemiyle bilinen Bursa’da, suyun pahalı olduğunu söyledi. Dinçer Yeni de, bütçeden birkaç puanlık bölümünün esirgendiğini söylüyordu.
İktidar ile muhalefet arasındaki gerilim, ardından toplanan Belediye Meclisi’nde devam etti.
Yeni stadyum…
CHP Sözcüsü Osman Ayradilli, projenin yerel bütçeyle yapılmasını ve ulaşılan harcamayı eleştirerek, “Türkiye’nin bir tek enayisi, Bursa mı?” diye sordu.
Bir diğer CHP’li Mahin Gencer, 120 mil-yon TL ödeneğin, % 12’lik payına işaret ediyordu. Gürsu, Kestel, Mudanya ve Gemlik belediyelerinin toplam bütçesine yaklaştığını da vurguluyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.