Hava Durumu

Uludağ’da ‘otopark’ çilesine son!

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2016 00:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 00:37
Türkiye’nin kış turizminde özel yeri bulunan Uludağ, Büyükşehir Belediyesi’nin sayesinde taşıt keşmekeşinden kurtulacak.
Otomobil ve tur otobüslerinin gelişigüzel park etmeleri nedeniyle yaşanan sıkıntı, oluşturulan 3 otopark alanıyla ortadan kalkacak.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan tahsisleri alınan araziler, Büyükşehir Belediyesi’ne ait otopark kuruluşu; BURBAK tarafından işletilecek.
En büyük olanı, 2. Oteller Bölgesi’nde.
Yaklaşık 40 dönüm alana sahip arazi, özel taşıtlar ve tur otobüslerinin toplu park edebilecekleri muazzam kapasitede olacak.
Yanı sıra...
1. Oteller Bölgesi’nde de, 7 ve 3 dönümlük araziler, otoparka dönüştürülecek. Bu otoparklar da, önemli bir kapasiteyle ihtiyaca cevap verecek.
Büyükşehir Belediyesi, en büyük alanda zemin düzenleme çalışmalarını yaparken, geneliyle tüm aşamaların yeni sezona yetiştirilmesi öngörülüyor.
Otopark soruna çözüm, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, Vali İzzettin Küçük’le görüşmeleri sayesinde, hızla sonuca ulaştırıldı.
Üst düzeyin ardından...
BURBAK Genel Müdürü Kasım Şahin ve ilgili diğer kamu kurumların koordinasyonu içerisinde ele alındı ve süreç yürütüldü.
Uygulamaya geçildiğinde...
Gelen taşıtlar, yolcularını indirecekler ve otoparklara yönelecekler. 
Gelişigüzel park edenler ve bu nedenle yasağa uymayan sürücülerin taşıtları, jandarma denetimiyle otoparklara çekilecek.

Vekillere ‘dönüşüm’ anlatıldı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde konuk edilen AK Parti’li milletvekilleri; Muhammet Müfit Aydın ve Osman Mesten’e, süren dönüşüm projelerini anlattı.
Projeler ve halkı bilgilendirmek için kurulan özel merkez ile anlatılan projeler, vekiller tarafından övgüyle karşılandı.
Edebali, “Dönüşümde örnek olacağız” dedi.

CHP’nin, Baro’dan beklentisi

CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Barosu’na yeni Başkan seçilen Gürkan Altun’u ziyaretinde, beklentiyi vurguladı.
Adaletin uygulanması ve meslektaş haklarının korunabilmesi ve daha nitelikli hale gelinebilmesi açısından, “Başarılı olacağınıza inanıyorum” diye konuştu.

Karacabey’e Uganda’dan deneyim ve işbirliği ziyareti



Uganda’dan belediye başkanları, deneyim paylaşımı ve işbirliği için Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.