Hava Durumu

“Uludağ’ı istiyoruz!”

Yazının Giriş Tarihi: 28.05.2013 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.05.2013 08:16

Bursa Büyükşehir Belediyesi, il sınırına sahip olacak, ancak Uludağ’sız, Büyükşehir Belediyesi olunur mu?
Halen 7 ilçeli Büyükşehir Belediyesi’ne, 10 ilçe daha katılıyor. Bursa’nın değersel ve simgesel varlığı, unsuru Uludağ ise, Ankara’dan yönetilmeye devam edecek.
Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman’ın Twitter’dan “Seefeld; 3 sahası var. Kamp merkezi olmuş. Bursa Uludağ, aynı konumda… Neden futbol sahaları yok, anlamış değilim.” demiş olmasıyla Uludağ’ı yeniden sıcak gündeme taşıdık.
Karaman,  bizimle görüşmesinde de, “Sayın Başbakanım, işte Avusturya’daki Seefeld ve bizim Bursa’daki Uludağımız diyeceğim…” diyordu.
Karaman, Avusturya’daki Seefeld yöresinde, belediyece önce tek ve ardından talep ve ilgiyle başka sahaların yapıldığını söylemişti.
Böylece…
Avrupa’nın kamp merkezi oldu!
Uludağ’a katkı koymak isteyen Karaman’ın açıklamalarını ve düşüncelerimizi de, kenti yönetenle konuştuk.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ için çok güzel şeyler ve çok güzel hedefler düşündüklerini söylüyor.
Gözlemler için Altepe’nin kampa konuk edilebilmesi, Karaman’ın heyecanlı düşünceleri arasında yer alıyordu.
Altepe, “Uludağ’ı, hak edilen koşullara ve konuma kavuşturabilmek için yurt dışında pek çok yere gittik. Sayın Karaman’ın, Uludağ’ı heyecanla sahiplenmesi ve Başbakan’a da anlatmak istemesi, örnek bir davranıştır.” diye konuşuyor.
Uludağ’ın merkezi yönetime dayalı çok kurumlu yönetimsel statüsü nedeniyle dünden bugüne sıkıntılar olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi’ne tam yetki verilmediğini vurguluyor.
Ayrıca…
Planlama çalışmalarının, dünden bugüne dava edildiğini ve yürütmenin de, durakladığına işaret ediyor. Bu nedenle de, “Yine, böyle bir süreçteyiz. Son planlama, itiraz ve yargı kararı nedeniyle yürümüyor. Bir şeyleri yapmak isteseniz de, plan yok.” diyor.
Özellikle…
Uludağ’da, yetki karmaşasına son verilmesi ve Bursa’dan yönetilebilmesi gerektiğini de, önemle ifade ediyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Uludağ’ı önemsediğini, çeşitli karar ve talimatlarının da söz konusu olduğunu anlatıyor, ancak…
Yetki karmaşasını sona erdirecek ve somut gelişmeler getirecek talimatlara rağmen, Büyükşehir Belediyesi’nin tam yetkili yapılmadığını ve yetki karmaşasının devam ettiğini söylüyor.
Altepe’ye sorduk:
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin il sınırlarına sahip olacak olmasına rağmen, Uludağ’da yetki sahibi olmaması, eksiklik, çelişki ve tuhaflık değil mi?
Altepe, sorumuza net karşılık veriyor ve “Bursa ilinin tümünü yönetecek Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’sız da olmamalıdır. Uludağ, Bursa’dan yönetilmelidir.” diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.