Hava Durumu

Uludağ’ı markalaştırmak…

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2013 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2013 08:13

Büyükşehir Belediyesi, başlattığı deniz otobüsü seferleriyle İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) yalnızlığına son verdi, ancak katı rekabet politikası yürütmeyecek.
Kendi alanında dünyanın öncü ve önemli markası İDO’dan, zamanla sadece feribot seferleri yapabilmesi bekleniyor.
Bursa’nın denizyolu taşımacılığı, hizmet kalitesinin artması ve fiyat avantajları açısından, İDO sayesinde fayda ve kazanım oldu.
İDO, Bursa’yı önemsiyor!
Feribot avantajı ve kampanyalarıyla bağları koparmak istemeyen, aksine güçlendirmek ve geliştirmek isteyen İDO, yolculara dağıtılan dergisinin yeni sayısıyla Uludağ’ı ön plana çıkardı.
İDO Sealife adlı dergi, kış turizm merkezlerini anlatıyor. Kapağında da, sadece Uludağ’dan açıkça söz ediliyor ve “Türkiye’nin ilk kayak merkezi” vurgusu yapılıyor.
Uludağ demişken...
Bursa firmaları ve konaklama işletmecileri, sosyal organizasyonları da yapabilmelidirler.
Dünyaca ünlü İstanbul merkezli bir giyim firmasının bir zamanlar organize ettiği kayak şampiyonası, önemli kazanımdı. Bazen böyle firmaları, yine görme şansımız olabiliyor.
Örneğin…
Uludağ Festivali, neden olmasın!
Konserlerden turlara, kayak yarışlarından yürüyüşlere; sporun yanı sıra, sosyal, kültürel etkinliklerin de planlanabilmesi, artık günümüzde şart oluyor. Bir açık hava tiyatrosu neden olmasın ki…
Kıştan bir belgeseli izlerken…
Ellerde meşalelerle yürüyüş… Akordeon ve kemanın sesiyle de “Yıldızların altında” ezgisi... Orası, yurdumun Kars’ıydı…

Kentli yakınması…

Bir okuyucumuz…
Bursa’daki kentsel dönüşümle ilgili eleştiri ve kaygılarını, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ilettiğini söylüyor.
TBMM’nin internet sitesinden paylaşılan elektronik posta adresiyle Haziran 2011’de yapılan bildirimine, yanıt alamadığını da vurguluyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne adaylığı konuşulan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın konuşmasını da değinirken, “Kepçe kepçe yağmur gibi yağıyor İzmir’e her şey…” diyordu.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın yoğun çalışma ve gayretini biliyoruz, tıkanıklık Ankara’da oluyor. Milletvekillerine özel görev düşüyor.
Lobi zafiyeti var!
Okuyucumuz, Yıldırım’ın İzmir’de kentsel dönüşüm için “Yıkmadan yapacağız” demesini de örnek gösteriyordu, ancak…
Aynı yöntem ve slogan, Bursa’da da olacak!
Mudanya karayolundaki Akpınar uygulaması, binaların arasındaki boşluklara inşaatların yapılmasıyla beraber, hak sahipleri mevcut evlerinden olmadan, yeni dairelerine alınacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, “Yıkmadan yapacağız” diyor. Yatırımcıya, ticaret alanlarının verilmesiyle de, hak sahiplerine masraf çıkarılmaması gözetiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.