Hava Durumu

Uyuşturucuyla mücadeleye, “Gaziantep” modeli geliyor!

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2015 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2015 07:54
Türkiye’de endişe ve tehlike yaratan uyuşturucu kullanımı, yerelde büyük bir kentin belediye meclisi olarak, Bursa’da araştırılmıştı.
MHP’nin önerisiyle…
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nca, çarpıcı sonuçlar elde edilmişti.
Komisyona başkanlık yapan Ekrem Çohadar, ses getiren tespitle “Yıldırım, genelde sorunun merkezi ve kaynağı olarak konuşuluyor, ancak Yıldırım’da satış, Nilüfer’de talep var” demişti.
Büyükşehir Belediyesi’nce uyuşturucu madde bağımlılığıyla ilgili Danışma Hattı ve Rehberlik Merkezi’nin kurulması, karara bağlanmıştı.
Bu hafta…
Komisyon, Gaziantep’e gitti.
Uyuşturucuyla mücadele ve bağımlılığa karşı rehabilitasyon uygulamalarıyla örnek gösterilen kentte, görüşmeler ve incelemeler yapıldı.
Çohadar’ın başanlığınra, AK Parti’li üyeler Abdullah Karadağ, Nilüfer Karakoç, Kadir Kahraman, Hasan Budak ve Hasan Sabri Kapoğlu ile CHP’li üye Engin Taşdemir ve MHP’li İhsan Bilgili, 3 gün görev yürüttüler.
Yerel yönetimin “Ergen Madde Bağımlılığı Tedavisinde Gaziantep Modeli” uygulamasına bağlı merkezin faaliyetleri başta olmak üzere, bilgi ve gözlemler edinildi.
Bir açıklamasıyla…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’ya uygulayacakları projenin, “en iyisi ve en başarılı olabilmesi” hedefini vurgulamıştı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le yapılan görüşmelerde de, mesleki faliyetle eğitimcilik yapan komisyon başkanı ve vekili tarafından, hediyeler sunuldu. 
Çohadar, yöresel zanaat ürünü Bursa Bıçağı hediye etti. Memuriyet sınavlarına hazırlık hizmetleri yürüten bir dersane işleten Karakoç da, Yeşil Türbe Maketi’yle dikkati çekti.

Çözüm siyasilerde,
iletişimleri halkla… 


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB,) kendilerini ilgilendiren yasama çalışması nedeniyle eylem programı başlattı. 
Kamusal önem ve demokratik baskı gücünü ortadan kaldıracağı, kamusal görev ve mesleki hakları ile kentler ve toplumu olumsuz etkileyeceği iddia ediliyor.
TMMOB Bursa adına…
Elektrik, Makina ve Ziraat mühendisleri odalarının şube başkanları, Bursa Hakimiyet’i ziyaret etttiler. Hükümeti eleştirdiler ve seslerini duyurabilmekten söz ettiler.
Tüm illeri kapsayarak…
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dün siyah çelenk bırakılırken, yarın da, Bursa Akademik Odalar Sarayı’nda odalar buluşuyor.
Halka, broşür dağtıacaklar.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yarın Bursa’ya geleceğini anımsatarak, iletişim kurmak ve seslerini duyurmak için özel çalışma olmadığını öğrendik.
Birincil ve asıl muhatapları, siyasi partilerdir. Yanı sıra, TMMOB üyesi millekvekillerinin ne yapıp yapmadıkları, akıllara geliyor.
Yanı sıra…
Sol bakış ve çizgi görüntüsü veren TMMOB genel merkezinin, iktidar nezdinde iletişim restorasyonu yürütmesine, sesini duyurmak ve baskı gücü için de muhalefet desteğine ihtiyaçları görülüyor.

AK Parti’de, adaylık trafiği…

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın da Bursa’ya il kongresi için geliyor. 
Genel seçim sürecinde, ilk büyük buluşma olacak.
Bu süreçle...
Meslek ve konumlarıyla bazı isimler de, milletvekili adaylığı için gündeme geliyorlar.
Bursa Gelir İdaresi Başkanlığı’nda vergi müfettişi olarak görev yapan ve yılların deneyimine sahip Şener Öztürk, böyle isimlerden...
Bazı yasama ve idari uygulamalara yönelik, düşünce ve önerilerle katkılarda bulunduğunu duyuyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.