Hava Durumu

Vali Karaloğlu: Uludağ’a sevdalıyız!

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2014 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2014 07:59
Uludağ’da, Vali Münir Karaloğlu’nun başkanlığında koordinasyon toplantısı yapılacağını, geçen hafta bu sütunlarda duyurmuştuk.
Rakip olarak çok konuşulan Kartepe, Erciyes ve Palandöken’e kıyasla Uludağ’ın mevcut durumuyla yılların namını ve konumunu devam ettirdiği savunuluyor.
Böyle düşünülürken…
Daha güçlü ve daha iddialı olabilmek, Bursa’yı yönetenler kadar, Uludağ’da işletmeciliği yürütenlerin de beklentisini ve hedefini oluşturuyor.
Dün…
Zirvede, buluşma vardı!
Karaloğlu’nun yönetimiyle…
Kamu kurumlarının yöneticileri ve ve işletmecileri, aynı çatı altında bir araya geldi.
Çok konu, ele alındı.
Sorun ve beklentiler konuşulurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra, merkezi yönetimin en büyük mülki amiri olan Vali Karaloğlu’ndan da, “Bursa’ya sevdalıyız.” sözü işitiliyordu.
Uludağ için…
Çalışmaların, çözüm ve hedeflerin peşinin bırakılmayacağını anlatan Karaloğlu, bazı konular itibariyle merkezi yönetim kurumları nezdinde, yavaş kalınmasından rahatsızlığını da söylüyordu.
Oteller Bölgesi’nin atık suları için arıtma tesisi gerekirken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü nezdinde teslim edilen projede, henüz sonuç alınamadığı durumu vardı.
Doğalgaz beklentisi arttı.
Uygulama, işletme maliyetleri ve fiyatları açısından, doğalgazın Uludağ’a getirilmesi, işletmecilerde isteniyor. Bu durum, 4 mevsim turizm açısından önemseniyor.
Çarpıcı bir şikayet, gündeme geldi.
Elektrik kesintilerinden yakınmalar olurken, özellikle kış sezonunda elektrik kurumu tarafından daimi görev ekibi bulundurulması, önemle vurgulandı.
Oteller Bölgesi’nde, bazı ticari alan uygulamaları ve park eden taşıtlara Jandarma tarafından uygulanan para cezalarının, eleştiri konusu olduğunu öğrendik.
Aksine…
Uludağ’daki merkezi konaklama bölgesinin düzeni açısından, belirli bir taşıt yasağı ve otopark uygulamaları, zorunlu bir uygulama olarak gözüküyor.
Osmangazi Belediyesi’nin de, işletmelerin atıl çevrelerinde oluşan ticari faaliyetler nedeniyle rahatsız olduğunu ve dile getirdiğini duyduk. Ruhsat verilemeyeceği görüşü ortaya konuluyor.
Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi’nin açacağı sosyal tesislerin faaliyetleri, çekim gücü ve canlanlılık sağlayıcı olarak yorumlanıyor.
Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal’ın gündeme getirdiği bir öneri de, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ulaştırılacak.
Kayak öğretmenlerinin faaliyetleri, özellikle yer aldıkları noktalar ve uyguladıkları eğitim ücretleriyle yine tartışma konusu oldu.
Büyükşehir Belediye Spor’un, Uudağ’da kayak sporu ve eğitimi için aktif rol üstlenebilmesi, kayak eğitiminin düzeni ve ücretleri açısından, denge oluşturacağından söz ediliyor.
Bu arada…
Büyükşehir Belediyesi’nin özel sektör işbirliğiyle gerçekleştirdiği yeni teleferik hattı da, gündemde konuşuldu. Otellerin yer aldığı bölgeye ne zaman ulaşacağı, merak ediliyordu.
Günübirlik tura müthiş ivme kazandıran ve Bursa konaklamalı gidiş imkanı sağlayacak olan teleferiğin, 29 Aralık itibarıyle Oteller Bölgesi’ne hizmet vermeyeceği başlayacağı açıklandı.
Aktardığımız üzere…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ’da istikrarlı, etkin hizmet ve düzen için tüm yetkilerin Büyükşehir Belediyesi’ne devrini istiyor.

BÜYÜKŞEHİR'DEN BÜYÜK SATIŞ!

Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin başlıca cazibe bölgelerinde satışa çıkardığı değerli arsalarına, az ancak satış yapılan müşteriler çıktı.
İlki…
Termal konaklama tesis ve yer altı otoparklı proje uygulaması için düşünülen 5 bin 609 metrekare arsa, 12 milyon 622 bin TL bedelle satışa çıkarılmıştı.
Merkezi Adana olan Bakırlar Tekstil, 12 milyon 800 TL’ye sahibi oldu.
Yerel yönetim aracılığıyla yapılması gündeme gelen projenin, uygulama için beraberinde 4 bin metrekare kamulaştırma gerektirdiği için vazgeçildiği söyleniyor.
Diğeri…
Yıldırım’da, planlı bir süreçle blok ve site yerleşimin oluştuğu Millet Mahallesi’nde ve konut amaçlı olarak yapılaşma hakkı olan 3 bin 623 metrekare arsaya, 2 milyon 536 bin TL değer biçilmişti.
Merkezi Bursa olan ve Selahattin Çelik’e ait olduğu öğrenilen Sanabel İnşaat, Bursa’dan bir başka firmayla rekabetinde, 2 milyon 625 TL tutarındaki teklifle mülkiyeti elde etti.
Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yanındaki 6 bin 303 metrekare alana sahip ticaret alanı da, 5 milyon 42 bin TL değer üzerinden satılmak istendi, ancak alıcısı çıkmadı.
Böylelikle…
Toplam 20 milyon 201 bin TL asgari gelir beklenen 3 arsadan 2’sinin satış ihalelerinden, 15 milyon 425 bin TL gelir elde edilmiş olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.