Hava Durumu

Vali, “şeffaflık” diyor, ertesi günü ne oluyor!

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2012 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2012 08:40

Belediye başkanları gibi, yönetim politikası, icraatı ve açıklamalarıyla sıklıkla gündeme geliyor.
Önceki gün…
Medya kurumlarının yönetici ve yazarlarıyla iftar yemeğinde buluşan Harput, kamusal açıdan gazeteciliğin önemini vurguladı. Kamuoyuyla iletişim kurabilmelerinde, kendileri için de medyanın temel bir işleve sahip olduğuna değindi.
Gazetecilerin görevlerini yürütürken, eleştirel düşünce ve bakış açıları olabileceğini söylüyor ve bunu doğal görüyor. Kamusal yönetime katkı ve değerlendirme yapılabilmesi açısından, şehir yöneticilerinin eleştirilere karşı sağduyulu olması gerektiğine dikkati çekti.
Harput, devletin yereldeki en yüksek rakımlı memuru ve kentin en büyük mülki amiri olarak, demokrat bir fotoğraf veriyordu.
1 gün sonra…
Dün…
Bursa Valiliği’nin himayesinde ve Bursa İl Özel İdaresi’nin yönetiminde bulunan Bursa Jeotermal A.Ş. de, önemli bir buluşma gerçekleştirdi.
Çekirge’deki yılların sıcak su işletmecileriyle ne zaman yapılacağı, nasıl geçeceği ve sonuçları merak edilen sıcak temas, nihayet gerçekleşti.
Bursa Valiliği ve Bursa İl Özel İdaresi nezdinde oluşturulan sıcak su politika ve oluşan süreç, kentin sembol semti Çekirge’de, işletmecilerin gündemini oluşturuyordu.
Dünkü sıcak temasta, Bursa Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Hasan Baydın’ın ilk başlardaki sözleriyle ortamın gerildiği öğrenildi.
İşletmecilerle alt seviyeli iletişim kurulması, iletişim zafiyeti ve işletmecilerin genel tutumuna yer veren aynı günkü eleştirel yazımızdan olsa gerek…
Aydın’ın, medyaya yansıyan bazı hususlardan rahatsızlık duyduğu ve işletmecileri sorumlu tutan yaklaşımda bulunduğu iddia ediliyor. Bu nedenle katılımcılar arasından “medyadan neden çekince duyulduğu” yönünde eleştirildiği söyleniyor.
Toplantı, tarafları buluşturması açısından gerekliydi ve yararlı oldu, ancak uzun bir süreden sonra yapılabilen böyle bir buluşma, işletmecileri memnun etmedi.
Yeni sıcak su şebekesi oluşturulması nedeniyle işletmecilere satış önerisi yapıldı. Metreküp fiyatı aslında 5 TL olan sıcak suyun, abonelikle 3.5 TL’ye verilebileceği anlatıldı.
Osmanlı döneminden kalma hakla ve yıllık gelirden % 1 oranında rüsumla sıcak su sahipliği olanlar, abonelik sistemi ve ücretlendirmeyle karşılaştılar.
Çekirge’nin yakınında, İzmir karayoluna yakın bölgedeki 5 yıldızlı oteller gibi abone yapılmak istenmesi, tuhaf karşılandı.  Bu uygulamaya geçilmesi kaydıyla rüsum alınmayacağı belirtildi, ancak söz konusu oteller gibi de, 80 bin TL abonelik tesis ücreti istendi.
Eldeki ruhsatlara göre, 2030 yılına kadar işletme ruhsatı bulunan işletmecilere, bu ruhsatlarını iptal etmeleri, yeni dönem için 5 yıl süreli ruhsatlandırmaya geçmeleri de gündeme getirdi.
Sonuç nereye varır?
İşletmeciler açısından, süreci ve durumu idari yargı kurumuna taşıyabilme olasılığı var, ancak dün toplantıyla ele alınan öneri ve görüşlerle işletmecilere nihai bir sunum yapılacak. Bu ikinci etapla ilgili değerlendirme de, yol haritasını oluşturacak.
Vali Şahabettin Harput, gazetecilerle iftarında kentin markalaşmasından, termal turizm kimliğinin yeniden ve daha güçlü tesisinden söz etti. Çekirge de, sonuçta geleneksel merkez ve semboldür.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.