Hava Durumu

Valilik, fena kaptırdı!

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2014 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2014 08:23
Vali Münir Karaloğlu’nun ilan ettiği şehir logosu ve “Ulu Şehir” sloganı, başkanlığındaki Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin yürüttüğü süreçle doğmuştu.
Süratli, yaygın ve etkin kullanım için…
Bayrak, rozet, kravat, fular, şapka ve çini gibi günlük kullanım ve hediyelik eşyaların olabilmesi düşünülmüştü. Resmi açıklamanın yapıldığı törende, davetlilere hediye edilmişti.
Başka kentte faaliyet gösteren bir ekibin çalışmaları yürüttüğünü duysak da, resmi açıklaması yapılmamıştı.
Tüm bunlar yaşanırken…
Küresel tanıtım ve paylaşım için büyük önem taşıyan slogana ait jenerik internet alan adlarının, Valilik tarafından tescil edilmediğini öğrendik.
Popüler uzantılı ulusehir.com, ulusehir.net ve ulusehir.org gibi alan adları, Bursa’daki bir kentli tarafından adına sahiplenilmişti.
Hemen…
Satışa çıkardı!
Kestel’de bilgisayar ticareti yapan ve bir firmanın bilgi işlem müdürü olan Yahya Yıldırım, bir fiyat söylemiyor, ancak “Teklifleri değerlendireceğim” diyor.
Resmi açıklamanın yapıldığı gün, alan adlarını almıştı.
Yürütülen süreçte alan adlarının Valilik veya başkaları tarafından alınmış olacağını düşündüğünü belirtiyor ve “Önce tereddütlüydüm. Alınmadıklarını görünce, şaşırdım. Sonra aldım” diye konuşuyor.
Valilik’in olası teklifinde, “Bursa’ya faydalı olacağı belirtilen çalışmada, ben de kendi değerlendirmemi bu duruma göre yaparım” yorumunda bulunuyor.
Valilik’çe alınabilecek özellikteki com.tr uzantılı alan adı da, birden fazla alanda faaliyeti bulunan bir şirkete kayıtlı. Resmen bursasehirlogosu.com adresi kullanılırken, bu da kurum dışına kayıtlı olmasıyla dikkati çekiyor. 

ALTEPE, BÖYLE İŞE HAYRET EDİYOR!

AK Parti’li büyükşehir belediye başkanları, hükümetteki siyasi partiye mensup olmaları nedeniyle güçlü görülüyorlar, ancak rahat değiller…
Başbakan ve bakanlar ile AK Parti Genel Başkan yardımcılarının katılımıyla Bursa’da gerçekleştirilen buluşma; sıkıntı, sorun ve beklentilerin ortaya konulduğu yer oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle konuştuğumuzda, “Büyükşehir belediyelerinde, ülke nüfusunun % 77’si yaşıyor” diyor.
Bursa’dan örneklerle…
Mevcut işleyişte yaşadıkları çelişkileri de hayretle anlatıyor.
Tarihi belediye binası için…
“Vakıflar, tapusuna geçirdi.”
Yaşlılara ücretsiz ulaşım için…
“Yıllık maliyeti, 40 milyon TL.”
Uludağ’ı istediklerini anımsatırken, “ Milli Park tanımının gözden geçi-rilmesi gerekiyor. 1. Oteller Bölgesi’nin, Milli Park’ın sınırından çıkmasını istiyoruz” diyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nin Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’na imkan ve ortam sağlandıklarına da ifade ediyor.
Durum ortada!

DUYGULU ANLAR…

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, merkez sağın siyasetinde genel başkanlığını yapan ve il teşkilatını yönettiği Süleyman Demirel’in yaş gününe davetliydi.
Duygulu anlar yaşadı.

Adalet Partisi ve DYP’deki yıllarında, il başkanlığı, milletvekilliği, grup başkanvekilliği ve bakanlıklar yürüten Tayan, Demirel’e sohbetiyle o yılların izleri ve hatırılarını konuştu.
Gecede Demirel, “Millete hizmet bizim en büyük ilkemizdir. Yanlışıyla, doğrusuyla 90 yıllık bir ömrü geride bırakıyorum” diyordu.
Tayan’la dün konuşurken, “Sayın Demirel’le siyaset yapmak, tanımış ve beraber çalışmış olmak, benim için gurur ve mutluluk olmuştur.” yorumunda bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.