Hava Durumu

Valilik’ten 15 bin TL ödüllü “şehir logosu” yarışması!

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2014 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2014 08:25
Okuyunca…Bursa sanmayın.    Düzenleyen…
Elazığ Valiliği.
Malum…
Bursa, valiliğin uygulaması olan şehir logosunun böyle yöntemle oluşmadığını ve kenti anlatmadığını konuşurken…
Doğu illerinden; nüfusu Bursa’nın yedide biri kadar Elazığ’ın valiliği, herkesin katılımına açık ve 15 bin TL ödüllü şehir logosu yarışması yapıyor.
Valiliği, Ömer Faruk Koçak yürütüyor.
Hedef vurgulanıyor.
“Sürekli yenilenen ve gençleşen, hem tarihi değerleri, hem çağdaş nitelikleriyle yüksek yaşam standartlarına sahip ve örnek bir şehir olma yolunda kendini sürekli geliştiren Elazığ’ın bu özelliklerini yansıtacak ve şehir logosu olarak kullanılacak, özgün bir amblemin/logonun tasarlanması”
Başvurular…
24 Kasım’a kadar.
Seçici Kurul…
23 üyeli olacak.
Bursa’da valiliğin logosu da ayrıca değiştirilirken, Elazığ’daki yarışmayla elde edilecek şehir logosunun, valiliğin kurumsal logosu olacağı da açıklandı.
Elazığ, tarihsel geçmişinden bugüne, sahip olunan özellikleri ve unsurları, kaydedilen ilerlemeler ve gelişmelerle beraber, özel bir Anadolu kentidir.

GRAFİKER DERNEĞİ DE TEPKİLİ!

Bursa Grafik Tasarımcıları Derneği Başkanı Serkan Beyoğlu, Bursa Kent Konseyi’ndeki açıklamasıyla şehir logosunu eleştirmişti.
Meslek örgütü ve ilgili diğer kurumlara düşünce ve katkılarının sorulmadığını anlatırken, “Bizce logo Bursa’yı anlatmıyor.” diyordu.
Bursa’daki bir çelişkiye dikkati çekiyor.
“Kentimizde, 500 ile 1000 arasında grafiker bulunduğunu tahmin ediyoruz. Uludağ Üniversitesi’nde, Grafik Tasarımı Bölümü var. Büyükşehir Belediyesi, grafikerlik kursu veriyor. Kentin nüfusu genç. Üniversiteler var. Böyle bir kentte, şehir logosu herkese açık ve yarışmayla belirlenmeliydi.”

YEŞİL TÜRBE” ÖNDE GİDİYOR...

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kurumsal yeni bir logo çalışması başlattığında, sözü halka bırakıyor ve ilk adımı böyle atıyordu.
Kurumsal internet sitesiyle yürütülen ve ilçeyi en iyi ifade edenin ne olduğu sorularak, Yeşil Türbe, Cumalıkızık, Kestane, Yeşil Camii, Yıldırım Külliyesi, Teleferik, Uludağ ve Emirsultan seçenekleri sunuluyor.
Öneriler de alınıyor.
Son durum…
Sürecin değişmediğini gösteriyor.
Açık ara farkla…
Yeşil Türbe, en çok tercih edilen kentsel bir simge olarak yorumlanmaya devam ediyor.
Bursa’nın kentsel simgesi durumundaki Yeşil Türbe’ye % 44 gibi en fazla eğilim gösteriliyor. Bu tercihin en yakınında ise, % 10’la Cumalıkızık görülüyor.

BOZBEY, SELFİE'DE KENDİNİ AŞTI!

Söylemiştik…
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sosyal medyayı her an kullanabilecek kadar aktif ve etkin belediye başkanları arasında yer alıyor.
Diğerlerine göre…
Cep telefonuyla kendi kendini fotoğraflama yöntemi olan selfie’yi sık kullanması ve paylaşımlarıyla dikkati çekiyor. 
Kolay ve kalabalık fotoğraflamak için özel selfie çubuğu kullanmaya başladı.

Kaymakamlık müdürlerini, Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan’la beraber konuk ederken, selfie çubuğunun diğer ucuyla böyle bir çarpıcı fotoğraflama ortaya çıktı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.