Hava Durumu

..Ve Altepe, yeniden aday mı?

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2013 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2013 08:18

Malum…
AK Parti tarafından kimlerin belediye başkan adayı gösterileceği, muhalif siyasi partiler tarafından da merak ediliyor ve bekleniyor.
İktidar, adaylık belirlemeleri için kendi takvimini yürütüyor olsa da, hızlandırdığına ilişkin bilgiler de edinmeye başladık.
Büyükşehir statüsündekiler öncelikli olup, bazıları da özellikle öncelikli olmak üzere, kendisinden emin kentler ve belediyeleri için kararlar oluşuyor.
Sürecin hızlandırılması açısından, belediye başkan aday adaylarıyla merkezi mülakat uygulamasının olmaması da, söz konusu ediliyor.
"Altepe, yeniden aday mı?"
Bursa'da da, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yeniden aday yapılıp yapılmayacağı, gündemin ilk sırasını oluşturuyor.
Altepe'nin yeniden aday gösterilmesinin muhtemel olduğunu, bazı duyum ve gelişmelere dayanarak, gündeme taşımıştık.
Farklı düşünce ve tepkilerle karşılaştık.
Son durum…
AK Parti Genel Merkezi'nde bu hafta yürütülmesine başlanan değerlendirme mekanizmasında da, büyükşehir belediyeleri ilk etapta ele alınıyordu.
Önceki gün…
Alfabetik sıralamayla yürütülen değerlendirme görüşmeleri kapsamında, Bursa için "Recep Altepe" denildiği duyumu var.
Büyükşehir statüsündeki başlıca kentlerdeki gibi, yerel seçimlere Bursa'da da aynı başkanla girilmesi ve göreve devam edebilmesi durumu oluyor.
Geçen yıldan beri büyük kentlerde süren tartışmalara, önümüzdeki günlerde yapılacak resmi açıklamalarla son nokta konulmaya başlanacak.
Bursa'da, Büyükşehir Belediyesi'ne adaylık için farklı düşünce ve beklentiler, elbette ki varlığını koruyor. Böyle bir durum ve merakı da, resmi açıklamalara kadar devam edecektir.

ERDOĞAN'DAN TEŞKİLATA,''ORHANGAZİ'' NASİHATİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki günkü ziyaretçileri arasında, Bursa'nın Orhangazi ilçesinden gelenler olduğunu duyduk.
Demokrat Parti'li İsmail Tartar'ın belediye başkanlığıyla yönetilen ilçede, AK Parti'nin yerel seçimleri kazanıp kazanamayacağını merak ediyoruz.
AK Parti için…
Nilüfer ve Gemlik'in yanı sıra, Orhangazi'nin de önem taşıdığını dikkate alırsak, şimdilerde aday adaylıklarıyla iç yarışın yaşandığı süreçte, Ankara'dan nasihatla dönüldüğünü söyleniyor.
Erdoğan'ın, Orhangazi'den gelip kendisiyle görüşme imkanı bulan topluluğa, "Çok çalışmanız lazım." dediği söyleniyor.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.