Hava Durumu

…Ve Mahfel, gözden çıkarıldı!

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2013 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2013 08:16

Birkaç gündür…
Bursa’yı yönetenlerin de katılımlarıyla Bahreyn’de Bursa’nın tanıtımı için özel buluşma gerçekleşti.
Bu yıl…
Araplar için Bursa, turizm odağı!
Basra Körfezi’nde Bursa rüzgârı eserken, aynı Bursa’nın tarihi ve kültürel simgelerinden Mahfel, aynı günlerde gözden çıkarıldı.
Kentin yerel yönetimde Valilik ve İl Özel İdaresi’nin turizm çalışmalarını görüyoruz, ancak… Aynı kurumların çatısı altında, Mahfel’in satılması için resmi karar aldığına da tanık oluyoruz.
İl özel idarelerinin kapatılacak olması nedeniyle 1 yıl sonra, otomatikman Büyükşehir Belediyesi’ne geçmek üzereyken… Kentin en merkezinde, kente ve kentliye mal edilebilecek tesis de olabilecekken…
Dün…
İl Daimi Encümeni, satışın yapılabilmesi için ihale düzenlenmesine karar verdi. Tarihi sonradan ilan edilecek ihale için 7 milyon 800 bin TL taban bedel de belirlendi.
Mahfel, yangından sonra küllerinden yeniden doğmuştu, tarihi Bursa Surları gibi, yeniden yoktan var edilmişti.
AK Parti’nin güçlü çifte iktidarının kenti için milyar dolarlık hızlı tren projesi başlatılırken… Genel icraatın finansmanı için bir Mahfel de, satış gündemi oluyor.
Merak ediyoruz…
İl Özel İdaresi’ne gelir için yanı başına yapılan, Çarşamba’daki kiralık devasa bina ve aynı semtteki hizmet binası, neden satılmıyor?
Satış kararı alınırken, ilk ihalesinden farklı olarak, arka cephesindeki otopark alanı, kapsam dışı tutuldu. Belki, tesellidir, ancak…
Mahfel markası, kentin tarihinde özel yeri olan ve turizm açısından kentin vitrinini ve kapağını oluşturan simgelerinden biridir…

Bu kez tamam (mı)?

Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası arasındaki ihtilaf, haftalardır kent gündemini meşgul ediyordu.
Taraflar, bir anlaşıp bir bozuşuyordu. Yerel medyanın, adeta saati saatine uymayan sürece ayak uydurması zorlaştı.
Önceki gün…
Taraflar, yeniden anlaştı!
Yazın 240 kilometre ve kışın 250 kilometre çalışma garantisi veriliyor, bu sınır aşılır ise, kilometre başına 2.54 TL ödeme öngörülüyor. Ayrıca yolcu başına, 5 kuruş ödeme de, uzlaşma esaslarından…
Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlığındaki Ulaşım Koordinasyon Merkezi ise, uzlaşmanın resmiyeti için kavşak noktası olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.