Hava Durumu

…Ve ‘yeni’ karar yürürlükte!

Yazının Giriş Tarihi: 07.01.2016 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.01.2016 08:03
Devlet, toplu ulaşımdan ‘ücretsiz’ yararlananlar nedeniyle özel halk otobüsçülerine ‘destek’ ödemesi yapacak.
Ücretsiz yolculuk edenler, kendilerine tanınan yasal hakkı kullanıyor olmalarına rağmen, esnaf örgütleri ve işletmecilerde gelir kaybı tepkisi vardı.
Tepkisel düşünceler, siyasi ve resmi kurumlara taşınırken, otobüslerde özellikle yaşlılara kötü söz ve fiziki davranışlar oluyordu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın yürütecekleri ‘gelir desteği’ yönetmeliği, dün yürürlüğe girdi..
Araç başına aylık olarak…
İstanbul ve Ankara’da 1.000 TL ve diğer büyükşehir belediyelerinde 750 TL, dışındaki belediyelerde ise 600 TL tutarında ödeme yapılacak.
Bursa’da, batı hatlarıyla 300 otobüs ve doğu hatlarıyla 55 otobüs hizmet verirken, araç başına 750 TL ödeme grubunda bulunuyorlar.
Son bilgilere göre…
Bursa’da ücretsiz seyahat edenlerin sayısı, geçen yılın son ayında batı hatları için toplam 477 bin 494 ve doğu hatları için 122 bin 778 olarak gerçekleşti.
Zarar gerekçesiyle…
Yaşlıları suçlayıcı, rencide edici, tartaklayıcı kötü davranışların, artık mutlak son bulmasını gerektiren bir uygulamaya geçilmiş oluyor.
Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Eren’le konuştuğumuzda da, “Zaten denetim ve şikayetlerde gereğini yapıyorduk. Otobüslerimizde artık sorunun devamı olmamalıdır. Artık daha duyarlı olacağız.” diyor.

Çelik, bugün Bursa’da

Bursa’nın gurbetteki milletvekilli; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bugün Bursa’nın 2 ilçesindeki programlara katılacak.
Çelik, Karacabey Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsası ile İnegöl Ticaret Sanayi Odası’nın ödül törenlerine katılacak.

Gemlik’te ‘dönüşüm’, AS TV’de

AS TV’de, yeni yılın ilk ‘Kent ve Vizyıon’ buluşmasında, deprem riski açısından birincil öneme sahip Gemlik ilçesine odaklanıyoruz.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bugün saat 20:30’da canlı yayınla konuğumuz olacak ve ilçeyi konuşacağız.
İcraata bakışla beraber, hedeflenen özellikle kentsel dönüşümle ilgili süreci ve son durumu, gündeme taşıyacağız.

MHP’den TRT’ye tepki, artık ‘sonuç’ getiriyor

Osmangazi Belediye Meclisi’nde konuşan MHP’li Cemil Aydın, Tophane’deki tarihi Sur Konağı’nın TRT’ye tahsisinden vazgeçilmesini tekrar gündeme getirdi.
İktidarda da artık aynı düşünce oluşurken, süresi gelecek bitecek olan sözleşmenin ‘yenilenmeme’ husuru, önümüzdeki ay karara bağlanacak.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.