Hava Durumu

Velilerin cebinden, okul ulaşımına fazla para çıkacak!

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2015 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 08:30
Okul dönemi yaklaşınca…
Ulaşım zamları, gündeme geliyor.
Öğrencilerin ev ile okul arasındaki servis taşıma hizmetleri, yeni eğitim-öğretim dönemiyle Bursa’da zamlı olacak.
Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlığındaki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME),  Bursa Servis İşletmecileri ve Halk Otobüsleri Odası’nın bekleyişini bitirdi.
Yeni kararla…
En kısa mesafeyle 0-3 kilometre arası 122 TL 94 kr. yerine 125 TL ve en uzun mesafe 19-21 kilometre arası 212 TL 58 kr yerine 220 TL oldu.
Hizmet mesafesinin 21 kilometrenin üzerinde olması durumunda, 19-21 kilometre arası için uygulanan tarifenin üzerine, kilometre başına 2 TL alınacak.
Rehber öğretmenli servislerde, 30 TL ek ücret alınacak. Etütler için ulaşım hizmetinde, mesafeye ilişkin aylık ücretin %30 fazlası istenecek. Kardeş indirimi, %10 olacak.
Yeni ücretler, 17 ilçenin tümünde geçerli olacak.
Bursa Servis İşletmecileri ve Halk Otobüsleri Odası Başkanı Sadi Aydın, maliyetlerde önemsenen artışa rağmen, “Türkiyemiz ve halkımız, zor dönemden geçiyor. Üzerimize düşen destek olarak, zammı düşük tuttuk.” diyor.
Velilere de, uyarısı var!
“Hizmetin, odamızın üye kayıtlısı altında yapılıp yapılmadığı ve fahiş ücret talep edilmesine karşı, bizimle irtibat kurulmasını rica ediyoruz.” diyor.

Hastanelerin açık alanlarında, sigara 5 metre ötede içilecek

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, toplum sağlığının gözetilebilmesi açısından dün önemli bir bilgiyi açıkladı.
Sigara yasağı için…
Yılın ilk 6 aylık dönemiyle 55 bin 481 denetim yapıldı. Bu kapsamda, 1.5 milyon TL para cezası,  32 işletmeye geçici kapatma ve 552 şahsa 55 bin TL para cezası uygulandı.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’yla bir görüşmemizde, hastanelerin açık alanlarında, diğer insanların sağlığını hiçe sayan sigara kullanımını konuştuk.
Müezzinoğlu, yönetmelik değişikliğiyle hastanelerin 5 metre ötesine kadarki alan içerisinde, sigara yasağı uygulanacağını açıkladı.
Böyle bir yasaklamanın yetersiz kalacağını, çünkü günübirlik ve dolaşmaya çıkan hastaların, 5 metre ötesindeki alanda da, sigara tehdidi altında bulunacağını söyledik.

Can kaybı mı bekleniyor 

İzmir yolunda, dev ve genelde sarı renkte olan kamyonların türediğini, şerit ve hız sınırı kurallarına uyulmadığını yazmıştık.
Orhaneli yolundan dönüş itibariyle başlayan sorun, Mustafakemal-paşa yoluna kadar devam ediyor ve trafik düzenini ve akışını da aksatıyorlar.
Bizzat tanık olduk.
Farklı şeritler kullanılıyor. Hız limitine uyulmuyor. Şerit, kaptırılmak istenmiyor. Böylesine bir sorun, Tıp Fakültesi’ne gidişte yaşanıyor.
Kazalara karşı, uyarıyoruz.
Gereği için…
Can kaybı  mı olmalı?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.