Hava Durumu

“Ver plakanı, dertten kurtul”

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2013 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.01.2013 08:16

Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım hizmetlerini yürüten Bursa Ulaşım A.Ş. (BURULAŞ) , yine önemseniyor ve sahipleniliyor.
Çağrı, “M” plakalı yeşil otobüs sahiplerine!
…Ve! Birinci teklif…
Öncelikle “Plakayı, BURULAŞ’a kiralayın” ve beraberinde “Sürücülüğünü sahibi olarak yapacaksanız veya mevcuttaki şoförünüze de, BURULAŞ’tan maaş bağlayalım.” denilecek.
İkinci teklif…
“M” plakaların Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi istenecek, karşılığında “Servis taşımacılığı için 3 S plaka verelim.” denilecek.
Kira geliri+maaş veya S plaka!
Dolayısıyla…
Akaryakıt pahalılığından yakınan, çevreye olumsuz etkileri nedeniyle tartışılan 10 numara yağ kullandıklarını açıklayan, kazanamadıklarını ve geçinemediklerini söyleyen özel halk otobüslerinin sahiplerine, “Ver plakanı, dertten kurtul!” denilmek isteniyor.
Açıkçası…
Büyükşehir Belediyesi, ticari ve sosyal sorunlardan söz eden hizmet sektörü esnafına, sürpriz adımla önemli ve tarihi çağrıda bulunmuş olacaktır.
Büyükşehir Belediyesi, çözüme yönelik bir çalışma sürecini başlatmıştı. Böyle bir gündemin, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’la paylaşıldığı da öğrenildi.
Şimdi…
Bursa’nın dertli özel halk otobüsçüleri camiasına, öncelikle sağduyulu değerlendirme beklentisiyle de çifte teklif öngörülmüş oluyor.
Bu arada…
Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanvekili ve işletmeciliği yürüten BURTAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Umur, yarına kadar bekleyişi vurguluyor. Büyükşehir Belediyesi ise, çifte teklifini ancak önümüzdeki günlerde masaya getirmeye hazırlanıyor
Büyükşehir Belediyesi’nin gündemindeki çifte teklif, tartışmaların odağındaki yeşil otobüslerin tasfiyesi için de uzlaşıya dayalı çözüm düşüncesiyle bir fırsat yöntemi olarak dikkati çekiyor.

 

Rekortmen muhtar, “yeniden” aday mı?

Bursa’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, görevine devam edebilme arzusunu, resmen çoktan ilan etmişti.
AK Parti’li Osmangazi ve Yıldırım ile CHP’li Nilüfer belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi’ne adaylıklarıyla da anılıyor, ancak… İmalar, ince mesajlar var! Görevini 6 dönemdir yürüten Çekirge Muhtarı Mehmet Taşkeser de, bazı belediye başkanları gibi davranıyor, çünkü yeniden adaylık hususunda net kararı bulunmuyor.
Babası gibi, ardından aynı mahalleye muhtarlık görevine seçilen ve 22 yıllık rekorunu da çoktan kıran Taşkeser, Bursa’nın ilk üniversiteli muhtarı olma özelliğini taşıyor.
Görev süresiyle kendisi de tarihe geçen Taşkeser, hem termal kent kimliği ve hem de turizm için uzun yıllardır emek veriyor.
Taşkeser,  “Zamanı gelince, yeniden adaylığımla ilgili kararı vereceğim. Ayrıca muhtarlıkların da kaldırılacağı söyleniyor, sürece ve gelişmelere göre, hareket edeceğim.” diyor.
Dolayısıyla… O da, kararsız ve süreci önemsiyor.
Yerel yönetim kurumlarına meclis üyeliği ve milletvekili adaylığı için de gündeme gelebilen ünlü muhtarın ne karar vereceği de merak uyandırıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.