Hava Durumu

Yalçın’dan, Büyükşehir’e 2. mesaj!

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2013 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2013 08:34

Bursa, 2 dönemdir AK Parti’li büyükşehir belediye başkanları tarafından yönetiliyordu, ancak…
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, bahar aylarındaki bir açıklamasıyla da, “Bu kent, artık bir vizyonla, bir yol haritası ile yönetilmeli.” şeklinde konuştu.
Sözler, yankılandı!
Kamuoyu, ilginç durumla karşılaştı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, sessiz kalmayarak, “Bursa’nın vizyonu var.” diyordu.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala da, Altepe’yi yalnız bırakmadı. Kendi de basın açıklamasında bulundu.
Pala, Büyükşehir Belediyesi’nin 2030 Bursa İl Çevre Düzeni Planı’na, Bursa Kent Konseyi’nce sivil katılımcılık gösterdiği ve katkılarda bulunulduğunu belirtiyordu.
AK Parti İl Başkanlığı’nın, Bursa 2023 Kent Vizyonu’nu geniş katılımlı bir toplantıyla ilan etmesinin yankıları da devam ediyor.
Yalçın’ın kamuoyuna duyurduğu vizyon adımı, “siyasi iradenin, vizyona el koyması” olarak yorumlanmıştı.
Önceki gün…
Kente vizyon ihtiyacının ardından, AK Parti siyasi iradesince, yine kent için bir başka ihtiyaç vurgulandı.
AK Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı’nın ziyaretinde konuşan Yalçın, yerel seçim süreci itibariyle “Her alanda     ilerlediğimiz gibi, yerel yönetimler alanında da bir adım öne çıkalım.” diyordu.
Ardından…
Belediye başkanlığı görevine model ortaya koyarak, “Klasik yöneticiliğin ötesinde olalım. Hedefleri olan, dünya şehirlerini takip eden, şehirlerde verimliliği öne alan standartlarla şehri yöneten bir anlayışı getirmemiz lazım.” şeklinde konuşu-yordu.
Yeni yerel seçim sürecine odaklanarak, “Bu kampanya döneminde, kişilerden çok yönetim sistemini konuşalım. Türkiye’ye en büyük iyiliğimiz bu olur. Kim seçilirse seçilsin, bu yeni yönetim anlayışı ile şehrimizi yönetsin.” öngörüsünde bulundu.
Öngörüsü için beklentisini ortaya koyarak, “Bunlara biraz emek verirsek inanıyorum ki, AK Parti’nin 2023 vizyonuna uygun yerel adımları da atmış oluruz. Marka şehirler o zaman öne çıkar. Çünkü şehirler devletler gibi ayrı ayrı düşünülüyor. Artık şehirler yarışıyor.” sözleriyle de dikkati çekiyor.
Yalçın, Bursa’nın kendisini kanıtlamış dünya kenti olabilmesi için yerel yönetiminden adım, çaba ve emek istemiş oluyor.
Bursa, 2 dönemdir AK Parti tarafından yönetiliyor, ancak yerel yönetimle politika ve uygulamalarda, farklı düşünceler oluyor.
Yine, bir başka örnek…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.