Hava Durumu

Yaz dinlemeyen AK Parti’de, “hazır kıta” oluşun fotoğrafı…

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2015 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2015 07:27
Erken genel seçim olur mu olmaz mı, ancak gidişat, sayılı aylar sonrasıyla yeniden sandık başına gidileceğini gösteriyor.
AK Parti’nin, yönetim kadroları, mahalle temsilcileri ve camiasıyla beraber, her an seçim varmış gibi yapıyı önemsediğini biliyoruz.
Bursa’da dün…
Yıldırım İlçe Danışma Meclisi’nden fotoğraflar, rehavetle anılan ve üstelik resmi tatilin bir yaz günüyle söylediklerimizi doğruluyor.
Nitekim…
İl Başkanı Cemalettin Torun’un açıklamasında, “Her zaman, yarın seçim olacakmış gibi hazırız.” ifadesi kullanılıyor.
Teyakkuz vurgulanıyor!
Katılım, fotoğrafı güçlendirdi.

Milletvekillerinden; başta Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Emine Yavuz Gözgeç, Kani Torun, İsmet Su, Hakan Çavuşoğlu, Önder Matlı ve Zekeriya Birkan’ı görüyoruz.
Önceki dönem milletvekillerinden, ayrıca daha önce il başkanlığı da yapan Şevket Orhan ve Hayrettin Çakmak ile Bedrettin Yıldırım. İl eski başkanı Sedat Yalçın.
İl yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri ile mahalle temsilcileri...
Milletvekili ve belediye başkan adaylıkları için ortaya çıkanlar ve listeye giremeyenler… Beklentileri ve umutlarını, küskünlük ve yol ayrılığına çevirmeyenler…
Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı’nın yönettiği teşkilatın aile buluşmasında, Ankara’yı saran sıcak gelişmeler, gündeme damgasını vuruyordu.
Yıldırım, kozmopolit yapısıyla Bursa’nın siyasetinde önem taşıyor ve rol oynuyor. 
HDP’nin, milletvekili çıkarabilme potansiyeline etkisi olabilen Yıldırım, erken genel seçimle AK Parti’nin olabildiğince ağırlığını koymaya çalışacağı yer olacak.

MHP’DEN, 17 AĞUSTOS SORULARI

Deprem riskine karşı…
Osmangazi için gerekli görülen bazı çalışmaların yapılıp yapılmadığı, MHP tarafından ilçe belediyesine soruldu.
Risk haritası, yapı stoku ve riskli yapı envanterleri var mı? Riskli binalar tespit edildi mi? Yıkım kararları alındı mı ve uygulandı mı?.
MHP’nin ilçe meclisindeki sözcüsü Cemil Aydın, cevapları alınamayan veya yanıtları yetersiz buldukları soruları, gündemde tutmak istiyor.
Zemin vizesi, yeniden öneriliyor.

BU DA, MÜTEAHHİT UYARISI

Bursa’nın SİAD’ları arasındaki yerini alan İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (İMSİAD), kentsel dönüşüm politikası ve sürecinde, aktif rol oynamak istiyor..
İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Marmara Depremi’nin yıldönümünde, konumsal bir durum değerlendirmesinde bulundu.
17 Ağustos’un acısı ve tahribatından söz edilirken, kentsel dönüşümle güvenli yapılara taşınabilmenin önemi vurgulanıyor.
Mescioğlu, “En önemli gündemimiz, afetlere karşı vatandaşlarımızı güvenli konut sahibi yapmak olmalıdır.” diyor.
Marmara Depremi’nin yıldönümünde, faaliyet alanlarına göre, ilgili çevreler tarafından açıklamalar yapıldığını görüyoruz.

İBRETLİK, “MARMARA AFETİ” SERGİSİ

Bugün,  17 Ağustos olunca…
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, kentliler, ilgili kurumlar ve çevrelerin uyarılması için sergi açıyor. 
Bursa Akademik Odalar Sarayı’nda bugün izlenime açılacak sergide, Marmara Depremi’nin ibretlik fotoğrafları paylaşılacak.
Depreme Duyarlılık Sergisi’nin saat 14:00’teki açılışında, ayrıca İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Canbazoğlu  tarafından 17 Ağustos açıklaması yapılacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.