Hava Durumu

‘Yeni anayasa’ mutfağında, Bursa da var!

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2016 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2016 07:35
AK Parti tarafından ajandasına yazılan, Türkiye için gerekli ve öncelikli gösterilen ‘Yeni Anayasa’ süreci, yeniden gündem oluşturuyor.
Anayasayı değiştirme veya referanduma götürme çoğunluğuna sahip olmayan AK Parti’nin, muhalefetle uzlaşabilmesi gerekiyor.
Aksi durumla…
Daha güçlü bir tek başına iktidar için Türkiye’nin yeniden bir erken seçime götürülebilmesi, ciddi olasılık olarak konuşuluyor.
TBMM’nin içerisinde, tüm siyasi partilerden üyelerle oluşan bir Anayasa Komisyonu olmasına rağmen, siyasi infial yaratan HDP’yi sistem dışına itmeyen çözüm, yeniden uygulanacak.
Tarafsız konumuyla…
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, tüm siyasi partilerin katılımıyla yeniden oluşacak özel komisyonun kurulması için harekete geçerek, HDP’yi de diyalogiçerisine almayı amaçlıyor.
Başkanlığı da yürütecek.
Bu nedenle…
Kurulmasına karar verilen Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na, her siyasi partiden 3’er üyenin verilmesi istenirken, ilk yanıt da; MHP’den geldi.
MHP, mevcut Anayasa Komisyonu’nda yer alan üyeleri Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ve Mehmet Parsak’ın yanı sıra, Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir’i verecek.
Süreç olumlu giderse…
Anayasa Komisyonu’na görev düşecek.
Bursa’nın milletvekilleri AK Parti’li Zekeriya Birkan ve İsmail Aydın ile CHP’li Nurhayat Altaca Kaşıyoğlu da, Anayasa Komisyonu’nun üyeleri olarak, yeni anayasa mutfağında görev almış olacaklar.

‘Acemler’,düğümüyle çile sürüyor

‘Avrupa Konseyi Bulvarı’ adını taşıyan yakın çevre yolunun, artık transit geçen yük taşıtlarına yasaklanması gerekiyor.
Maalesef…
Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü’nden, ‘Acemler’ düğümlenmesine müdahale beklenirken, ilgisizlik eleştiriliyor.
Kısıtlama saatlerinde bile, kamyon ve TIR’ların kavşağı kullanmaları, kent içi trafiğindeki çileyi de körüklüyor.

‘Popüler’ imama, yeni cami  

Tuna Camii’nin din görevlisi Lütfi Taşçı, ayrıca toplumsal faaliyet ve konumlarıyla da popüler bir din adamıdır.
Türk Diyanet Vakıf-Sen, plakete layık gördü.
Bursa Kent Konseyi’nin başkanvekilliğini de yürüten Taşçı, yeni atamayla tarihi Şehreküstü Camii’nde görev yapmaya başladı.

‘İmar’ ihtilafı, çocuklara sağlık hizmetini etkiliyor

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer’deki Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nde giderek, yaşanan yoğunluğu gündeme taşıdı.
Maliye Bakanlığı, Nilüfer Belediyesi’yle ‘imar ihtilafı’ nedeniyle ilave tesis yapılamazken, böyle bir sorunda da, merkezi yönetim sorumlulu tutuluyor.


  


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.